Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Można odnieść wrażenie, że gofry podobnie jak naleśniki czy biszkopt, nie mogą istnieć bez dodatku mleka krowiego czy też jaj. Nic bardziej mylnego! Rozsmakuj się w naszym prostym i szybkim przepisie na wyjątkowe, soczyście zielone gofry szpinakowe w wersji wegańskiej. Dzięki zmielonym w blenderze składnikom - gofry zyskują idealną chrupką z zewnątrz i miękką w środku strukturę. Z kolei dodatek syropu klonowego - dodaje im delikatnej słodyczy i aromatu. Przygotowane w ten sposób gofry polecamy serwować z bitą śmietanką czekoladową (na bazie mleka kokosowego) i świeżymi owocami. Stanowią one doskonałą, zdrową alternatywę dla tradycyjnych słodkich gofrów na bazie mąki pszennej. Koniecznie wypróbuj!
SKŁADNIKI NA GOFRY: |
|||
1 | Szklanka |
mąka owsiana
|
|
1 | Szklanka |
szpinak
|
|
0.5 | Łyżeczki |
soda oczyszczona
|
|
1 | Łyżeczka |
sok z cytryny
|
|
2 | Łyżki |
Syrop klonowy
|
|
160 | Mililitrów |
mleko roślinne
|
|
2 | Łyżki |
Olej roślinny
|
|
SKŁADNIKI NA ŚMIETANKĘ: |
|||
15 | Gramów | ||
![]() |
|||
1 | Puszka |
Mleko kokosowe
|
|
2 | Łyżki |
Syrop klonowy
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
1 | Szklanka | ||
1 | Garść |
suszona morwa biała
|
|
Alergeny | |||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |