Sf_ Deser kokosowy a’la Raffaello
decomorreno
Szukasz deseru z kategorii superfood, który możesz pałaszować bez wyrzutów sumienia? Sprawdź koniecznie nasz przepis na deser a’la Raffaello w pucharku, który dosłownie "wyraża więcej niż tysiąc słów"! Delikatnie słodki, puszysty mus kokosowy pokryty intensywnie czekoladowym kremem to dosłownie rozpływające się w ustach połączenie - porcji zdrowia z nutą słodyczy. To pyszny, zdrowy, szybki do zrobienia deser, któremu dosłownie nikt się nie oprze! Przekonaj się sam :)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1590
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
134
gram
Tłuszcze
92
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
5 / 1
Szukasz deseru z kategorii superfood, który możesz pałaszować bez wyrzutów sumienia? Sprawdź koniecznie nasz przepis na deser a’la Raffaello w pucharku, który dosłownie "wyraża więcej niż tysiąc słów"! Delikatnie słodki, puszysty mus kokosowy pokryty intensywnie czekoladowym kremem to dosłownie rozpływające się w ustach połączenie - porcji zdrowia z nutą słodyczy. To pyszny, zdrowy, szybki do zrobienia deser, któremu dosłownie nikt się nie oprze! Przekonaj się sam :)
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
400 g mleko kokosowe
100 g kasza jaglana
200 mleko roślinne
4 łyżka syrop z agawy
200 g mleko kokosowe
30 g kakao decomorreno
30 g mus kokosowy
70 g syrop z agawy
4 szt. trufle cukierki
Przygotowanie
Kaszę jaglaną przepłucz kilkukrotnie na sitku. Wsyp ją do garnka i zalej mlekiem kokosowym. Gotuj pod przykryciem na małej mocy kuchenki.
Gdy kasza będzie już miękka zblenduj na gładki krem wraz z syropem z agawy, dolewając stopniowo mleko roślinne (100-200ml), tak aby uzyskać odpowiedną konsystencję. *Krem po schłodzeniu zawsze bardziej gęstnieje
Przelej od razu po przygotowaniu do szklanek lub pucharków. Odstaw, aby wystygły i w tym czasie przygotuj część czekoladową.
Mleko koksowe podgrzewaj z kakao DecoMorreno, musem koksowym oraz syropem z agawy. Gdy składniki się połączą, przełóż na wierzch deserków. Podawaj udekorowane kokosem w płatkach, lekko podprażonym na suchej patelni. Dodatkowo możesz dodać koksowe trufle. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1590
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
134
gram
Tłuszcze
92
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.