Sf_ Deser kokosowy a’la Raffaello

decomorreno
Sf_ Deser kokosowy a’la Raffaello

0

5 / 1

Szukasz deseru z kategorii superfood, który możesz pałaszować bez wyrzutów sumienia? Sprawdź koniecznie nasz przepis na deser a’la Raffaello w pucharku, który dosłownie "wyraża więcej niż tysiąc słów"! Delikatnie słodki, puszysty mus kokosowy pokryty intensywnie czekoladowym kremem to dosłownie rozpływające się w ustach połączenie - porcji zdrowia z nutą słodyczy. To pyszny, zdrowy, szybki do zrobienia deser, któremu dosłownie nikt się nie oprze! Przekonaj się sam :)

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

400 g mleko kokosowe

100 g kasza jaglana

200 mleko roślinne

4 łyżka syrop z agawy

200 g mleko kokosowe

30 g kakao decomorreno

30 g mus kokosowy

70 g syrop z agawy

4 szt. trufle cukierki

Przygotowanie


1

Kaszę jaglaną przepłucz kilkukrotnie na sitku. Wsyp ją do garnka i zalej mlekiem kokosowym. Gotuj pod przykryciem na małej mocy kuchenki.

2

Gdy kasza będzie już miękka zblenduj na gładki krem wraz z syropem z agawy, dolewając stopniowo mleko roślinne (100-200ml), tak aby uzyskać odpowiedną konsystencję. *Krem po schłodzeniu zawsze bardziej gęstnieje

3

Przelej od razu po przygotowaniu do szklanek lub pucharków. Odstaw, aby wystygły i w tym czasie przygotuj część czekoladową.

4

Mleko koksowe podgrzewaj z kakao DecoMorreno, musem koksowym oraz syropem z agawy. Gdy składniki się połączą, przełóż na wierzch deserków. Podawaj udekorowane kokosem w płatkach, lekko podprażonym na suchej patelni. Dodatkowo możesz dodać koksowe trufle. Smacznego!

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły