Sf_ Deser kokosowy a’la Raffaello

decomorreno
Sf_ Deser kokosowy a’la Raffaello

0

5 / 1

Szukasz deseru z kategorii superfood, który możesz pałaszować bez wyrzutów sumienia? Sprawdź koniecznie nasz przepis na deser a’la Raffaello w pucharku, który dosłownie "wyraża więcej niż tysiąc słów"! Delikatnie słodki, puszysty mus kokosowy pokryty intensywnie czekoladowym kremem to dosłownie rozpływające się w ustach połączenie - porcji zdrowia z nutą słodyczy. To pyszny, zdrowy, szybki do zrobienia deser, któremu dosłownie nikt się nie oprze! Przekonaj się sam :)

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

400 g mleko kokosowe

100 g kasza jaglana

200 mleko roślinne

4 łyżka syrop z agawy

200 g mleko kokosowe

30 g kakao decomorreno

30 g mus kokosowy

70 g syrop z agawy

4 szt. trufle cukierki

Przygotowanie


1

Kaszę jaglaną przepłucz kilkukrotnie na sitku. Wsyp ją do garnka i zalej mlekiem kokosowym. Gotuj pod przykryciem na małej mocy kuchenki.

2

Gdy kasza będzie już miękka zblenduj na gładki krem wraz z syropem z agawy, dolewając stopniowo mleko roślinne (100-200ml), tak aby uzyskać odpowiedną konsystencję. *Krem po schłodzeniu zawsze bardziej gęstnieje

3

Przelej od razu po przygotowaniu do szklanek lub pucharków. Odstaw, aby wystygły i w tym czasie przygotuj część czekoladową.

4

Mleko koksowe podgrzewaj z kakao DecoMorreno, musem koksowym oraz syropem z agawy. Gdy składniki się połączą, przełóż na wierzch deserków. Podawaj udekorowane kokosem w płatkach, lekko podprażonym na suchej patelni. Dodatkowo możesz dodać koksowe trufle. Smacznego!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1590

kcal

Białka

18

gram

Węglowodany

134

gram

Tłuszcze

92

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły