Sf_ Deser kokosowy a’la Raffaello
decomorreno
Szukasz deseru z kategorii superfood, który możesz pałaszować bez wyrzutów sumienia? Sprawdź koniecznie nasz przepis na deser a’la Raffaello w pucharku, który dosłownie "wyraża więcej niż tysiąc słów"! Delikatnie słodki, puszysty mus kokosowy pokryty intensywnie czekoladowym kremem to dosłownie rozpływające się w ustach połączenie - porcji zdrowia z nutą słodyczy. To pyszny, zdrowy, szybki do zrobienia deser, któremu dosłownie nikt się nie oprze! Przekonaj się sam :)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
5 / 1
Szukasz deseru z kategorii superfood, który możesz pałaszować bez wyrzutów sumienia? Sprawdź koniecznie nasz przepis na deser a’la Raffaello w pucharku, który dosłownie "wyraża więcej niż tysiąc słów"! Delikatnie słodki, puszysty mus kokosowy pokryty intensywnie czekoladowym kremem to dosłownie rozpływające się w ustach połączenie - porcji zdrowia z nutą słodyczy. To pyszny, zdrowy, szybki do zrobienia deser, któremu dosłownie nikt się nie oprze! Przekonaj się sam :)
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
400 g mleko kokosowe
100 g kasza jaglana
200 mleko roślinne
4 łyżka syrop z agawy
200 g mleko kokosowe
30 g kakao decomorreno
30 g mus kokosowy
70 g syrop z agawy
4 szt. trufle cukierki
Przygotowanie
Kaszę jaglaną przepłucz kilkukrotnie na sitku. Wsyp ją do garnka i zalej mlekiem kokosowym. Gotuj pod przykryciem na małej mocy kuchenki.
Gdy kasza będzie już miękka zblenduj na gładki krem wraz z syropem z agawy, dolewając stopniowo mleko roślinne (100-200ml), tak aby uzyskać odpowiedną konsystencję. *Krem po schłodzeniu zawsze bardziej gęstnieje
Przelej od razu po przygotowaniu do szklanek lub pucharków. Odstaw, aby wystygły i w tym czasie przygotuj część czekoladową.
Mleko koksowe podgrzewaj z kakao DecoMorreno, musem koksowym oraz syropem z agawy. Gdy składniki się połączą, przełóż na wierzch deserków. Podawaj udekorowane kokosem w płatkach, lekko podprażonym na suchej patelni. Dodatkowo możesz dodać koksowe trufle. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.