Sezonowy czekomakaron!

aga.trawinska
Sezonowy czekomakaron!

2

5 / 5

Co uwielbiają dzieciaki? Czekoladę! Co uwielbiają dzieciaki? Truskawki i maliny! Co uwielbiają dzieciaki? Wszystko co słodkie! Dlaczego pokochają czekoladowy makaron? Patrz wyżej! Przepis na ten obiad jest piekielnie prosty, ale efektowny. Do zrobienia w 15 minut, z gwarancją opróżnienia talerza do zera! Można rzec... dziecinnie proste! W dodatku zdrowe i pyszne. Smacznego :)

6

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 opak. makaron lubella mini świderki z czekoladą

1 szt. serek mascarpone

1 szkl. jogurt naturalny

3 łyżka miód

1 szkl. migdały zmielone

1 szcz. cukier puder do dekoracji

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2

Serek mascarpone mieszamy z jogurtem naturalnym, dodajemy miód oraz pokruszone płatki migdałów. Opcjonalnie można dodać również kakao. DecoMorreno.

3

Makaron wykładamy na talerz, dodajemy masę serową oraz owoce. Całość posypujemy cukrem pudrem i ozdabiamy listkami mięty.

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły