0

Składniki

1 Opakowanie
ingridient
Makaron Lubella Mini świderki z czekoladą
1 Sztuka
serek mascarpone
1 Szklanka
jogurt naturalny
3 Łyżki
miód
1 Szklanka
Migdały zmielone
1 Szczypta
Cukier puder do dekoracji
1 Garść
truskawki
1 Garść
maliny
Kalorie dla 1 porcji
301-400 kc
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Serek mascarpone mieszamy z jogurtem naturalnym, dodajemy miód oraz pokruszone płatki migdałów. Opcjonalnie można dodać również kakao. DecoMorreno.
  3. Makaron wykładamy na talerz, dodajemy masę serową oraz owoce. Całość posypujemy cukrem pudrem i ozdabiamy listkami mięty.

Opis

Co uwielbiają dzieciaki? Czekoladę! Co uwielbiają dzieciaki? Truskawki i maliny! Co uwielbiają dzieciaki? Wszystko co słodkie! Dlaczego pokochają czekoladowy makaron? Patrz wyżej! Przepis na ten obiad jest piekielnie prosty, ale efektowny. Do zrobienia w 15 minut, z gwarancją opróżnienia talerza do zera! Można rzec... dziecinnie proste! W dodatku zdrowe i pyszne. Smacznego :)

Podobne przepisy

Czekoladowe świderki z truskawkami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Czekoladowe świderki z truskawkami

Karmelowe owoce na czekoladowych świdrach

Przepis
Łatwy Do 40 min
Karmelowe owoce na czekoladowych świdrach

Kakaowe musli

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kakaowe musli

Piernikowe mini-tarty z mascarpone, białą czekoladą i manda...

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Piernikowe mini-tarty z mascarpone, białą czekoladą i mandarynką

Naleśniki z owocami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki z owocami

Łaciate ciasto z truskawkowym kremem

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Łaciate ciasto z truskawkowym kremem

Makaronowe krakersy z dipem truskawkowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Makaronowe krakersy z dipem truskawkowym

Cynamonowo-owocowa miska śniadaniowa

Przepis
Łatwy Do 15 min
Cynamonowo-owocowa miska śniadaniowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!