Sezamowe ciasteczka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sezamowe ciasteczka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F529-1702057501468.jpeg&w=3840&q=75)
Kruche ciasteczka w sezamie to świetna propozycja na szybki i łatwy podwieczorek. Te ekspresowe ciasteczka są pyszne, kruche i znakomicie sprawdzą się jako słodka przekąska.
1
0 / 0
Kruche ciasteczka w sezamie to świetna propozycja na szybki i łatwy podwieczorek. Te ekspresowe ciasteczka są pyszne, kruche i znakomicie sprawdzą się jako słodka przekąska.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
3 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
1 szkl. cukier
2 szt. jajko
12.50 dag. smalec
12.50 dag. margaryna zwykła
Przygotowanie
Z podanych składników zagnieść w misce jednolite ciasto.
Ciasto nabierać łyżeczką i turlać małe kulki, mniejsze od orzecha włoskiego. Obtaczać w wiórkach kokosowych, maku, lub sezamie. Do środka można włożyć po 2-3 rodzynki.
Piec w temp. 180 st. C na złoty kolor.