Serowo-makaronowa patelnia

bartek
Serowo-makaronowa patelnia

2

0 / 0

Zapiekanka makaronowa z patelni.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. bazylia

1 szczyp. sól, pieprz

150 g szynka wieprzowa gotowana

150 g ser żółty

100 g ser wędzony

1 szt. cebula

2 szt. ząbek czosnku

2 łyżka oliwa

200 dag. makaron spaghetti lubella

Przygotowanie


1

Cebulę i czosnek pokroić w kostkę i podsmażyć.

2

Sery i szynkę pokroić w paski.

3

Makaron ugotować al dente.

4

Na patelnię przełożyć makaron oraz sery, wymieszać i zapiekać pod przykryciem, aż sery się rozpuszczą.

5

Dodać szynkę i razem podsmażyć.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

4127

kcal

Białka

166

gram

Węglowodany

710

gram

Tłuszcze

55

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły