Serowo-makaronowa patelnia
bartek
Zapiekanka makaronowa z patelni.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
4127
kcal
Białka
166
gram
Węglowodany
710
gram
Tłuszcze
55
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
0 / 0
Zapiekanka makaronowa z patelni.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. bazylia
1 szczyp. sól, pieprz
150 g szynka wieprzowa gotowana
150 g ser żółty
100 g ser wędzony
1 szt. cebula
2 szt. ząbek czosnku
2 łyżka oliwa
200 dag. makaron spaghetti lubella
Przygotowanie
Cebulę i czosnek pokroić w kostkę i podsmażyć.
Sery i szynkę pokroić w paski.
Makaron ugotować al dente.
Na patelnię przełożyć makaron oraz sery, wymieszać i zapiekać pod przykryciem, aż sery się rozpuszczą.
Dodać szynkę i razem podsmażyć.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
4127
kcal
Białka
166
gram
Węglowodany
710
gram
Tłuszcze
55
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.