0

Składniki

200 Dekagramów
1 Szczypta
bazylia
1 Szczypta
sól, pieprz
150 Gramów
Szynka wieprzowa gotowana
150 Gramów
ser żółty
100 Gramów
Ser wędzony
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
ząbek czosnku
2 Łyżki
oliwa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Dodajemy makaron oraz sery, mieszamy i zapiekamy pod przykryciem, aż sery się rozpuszczą.
  2. Cebulę i czosnek kroimy w kostkę.
  3. Sery i szynkę kroimy w paski.
  4. Makaron gotujemy al dente.
  5. Cebulę i czosnek podsmażamy na oliwie.
  6. Dodajemy szynkę i razem podsmażamy.

Opis

Zapiekanka makaronowa z patelni.

Podobne przepisy

Spaghetti z krewetkami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spaghetti z krewetkami

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Gulasz wieprzowy z pomidorami i spaghetti

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Gulasz wieprzowy z pomidorami i spaghetti

Kukurydziane tacos z serem, warzywami i ketchupową salsą

Przepis
Średni Do 1 godz
Kukurydziane tacos z serem, warzywami i ketchupową salsą

Makaron bolognese w paprykach

Przepis
Średni Do 1 godz
Makaron bolognese w paprykach

Pieczona cukinia faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczona cukinia faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami

Smażony makaron z wołowiną, fasolą i papryką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Smażony makaron z wołowiną, fasolą i papryką

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!