Serowo - chrzanowe kotlety schabowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Serowo - chrzanowe kotlety schabowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973659047.jpeg&w=3840&q=75)
Bardzo aromatyczne kotlety z dodatkami. Warto podawać z frytkami i lekką sałatką.
1
0 / 0
Bardzo aromatyczne kotlety z dodatkami. Warto podawać z frytkami i lekką sałatką.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. pieprz
2 łyżecz. chrzan krakus
1 łyżecz. jarzynka
1 szkl. bułka tarta
4 szt. schab bez kości
4 kostka ser żółty
1 szt. jaja kurze całe
4 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
1
Kotlety rozbijamy, nacieramy pieprzem i jarzynką.
2
Na jednej stronie kotleta kładziemy po plasterku żółtego sera, na to ok. pół łyżeczki chrzanu ze słoika.
3
Posypujemy łyżka mąki każdy z kotletów i dociskamy.
4
Panierujemy w jajku i bułce, smażymy.