0

Składniki

100 Gramów
Serek twarogowy
100 Gramów
Ser Gorgonzola
50 Gramów
Paluszki cebulowe Lubella
1 Garść
pistacje
1 Szczypta
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rozkrusz ser gorgonzola, dodaj do niego twarożek i utrzyj na jednolity krem. Dopraw pieprzem i solą.
  2. Posiekaj pistacje i rozkrusz paluszki na drobne kawałki (zostaw kilka paluszków do nadziania na nie kulek). Wymieszaj pistacje z paluszkami. Posmaruj dłonie olejem i formuj kulki z masy serowej, nadziewaj je na jedne koniec paluszków, a następnie obtaczaj w pistacjach i paluszkach.
  3. Kulki układaj na talerzyku paluszkami do góry. Chłódź przez kilka godzin w lodówce.

Podobne przepisy

Sylwestrowa przekąska

Przepis
Łatwy Do 15 min
Sylwestrowa przekąska

Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Przepis
Średni Do 1 godz
Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Sałatka z kurczakiem, pomarańczą i płatkami Lubella Corn Fl...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka z kurczakiem, pomarańczą i płatkami Lubella Corn Flakes

Bataty ze szpinakiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Bataty ze szpinakiem

Burgery fit z buraka

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Burgery fit z buraka

Domowe lekkie frytki belgijskie z ketchupem w ziołach

Przepis
Łatwy Do 40 min
Domowe lekkie frytki belgijskie z ketchupem w ziołach

Fit szaszłyk paprykowy z ketchupem na ostro

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fit szaszłyk paprykowy z ketchupem na ostro

Paszteciki z pieczarkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Paszteciki z pieczarkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!