Serowe kuleczki w paluszkach i pistacjach

lubella
Serowe kuleczki w paluszkach i pistacjach

0

0 / 0

Masz ochotę na oryginalną przekąskę imprezową? Co powiesz na serowe kuleczki z gorgonzoli i z twarożku, obtoczone w pistacjach i pokruszonych paluszkach cebulowych, schłodzonych przez kilka godzin w lodówce i do tego nadzianych? To proste danie, którym zaskoczysz swoich gości.

4

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

100 g serek twarogowy

100 g ser gorgonzola

50 g paluszki cebulowe lubella

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Rozkrusz ser gorgonzola, dodaj do niego twarożek i utrzyj na jednolity krem. Dopraw pieprzem i solą.

2

Posiekaj pistacje i rozkrusz paluszki na drobne kawałki (zostaw kilka paluszków do nadziania na nie kulek). Wymieszaj pistacje z paluszkami. Posmaruj dłonie olejem i formuj kulki z masy serowej, nadziewaj je na jedne koniec paluszków, a następnie obtaczaj w pistacjach i paluszkach.

3

Kulki układaj na talerzyku paluszkami do góry. Chłódź przez kilka godzin w lodówce.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

760

kcal

Białka

30

gram

Węglowodany

40

gram

Tłuszcze

52

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły