Serowe kuleczki w paluszkach i pistacjach
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Serowe kuleczki w paluszkach i pistacjach](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976183480.jpeg&w=3840&q=75)
Masz ochotę na oryginalną przekąskę imprezową? Co powiesz na serowe kuleczki z gorgonzoli i z twarożku, obtoczone w pistacjach i pokruszonych paluszkach cebulowych, schłodzonych przez kilka godzin w lodówce i do tego nadzianych? To proste danie, którym zaskoczysz swoich gości.
0
0 / 0
Masz ochotę na oryginalną przekąskę imprezową? Co powiesz na serowe kuleczki z gorgonzoli i z twarożku, obtoczone w pistacjach i pokruszonych paluszkach cebulowych, schłodzonych przez kilka godzin w lodówce i do tego nadzianych? To proste danie, którym zaskoczysz swoich gości.
4
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
100 g serek twarogowy
100 g ser gorgonzola
50 g paluszki cebulowe lubella
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Rozkrusz ser gorgonzola, dodaj do niego twarożek i utrzyj na jednolity krem. Dopraw pieprzem i solą.
Posiekaj pistacje i rozkrusz paluszki na drobne kawałki (zostaw kilka paluszków do nadziania na nie kulek). Wymieszaj pistacje z paluszkami. Posmaruj dłonie olejem i formuj kulki z masy serowej, nadziewaj je na jedne koniec paluszków, a następnie obtaczaj w pistacjach i paluszkach.
Kulki układaj na talerzyku paluszkami do góry. Chłódź przez kilka godzin w lodówce.