Serowe gofry z jajkiem sadzonym i boczkiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_2
![Serowe gofry z jajkiem sadzonym i boczkiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975034279.jpeg&w=3840&q=75)
Gofry “na słono” to wykwintny sposób na kolację lub śniadanie. Spróbuj gofrów z serowym nadzieniem, chrupiącym boczkiem, sadzonym jajkiem i sałatą — pychota!
1
0 / 0
Gofry “na słono” to wykwintny sposób na kolację lub śniadanie. Spróbuj gofrów z serowym nadzieniem, chrupiącym boczkiem, sadzonym jajkiem i sałatą — pychota!
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
0.50 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
0.50 szkl. mąka lubella pełne ziarno
1 łyżecz. proszek do pieczenia
0.75 szkl. kefir
80 g ser cheddar
2 łyżka posiekana natka pietruszki
1 szczyp. sól, pieprz
4 plaster boczek wędzony
1 opak. ketchup kotlin łagodny
Przygotowanie
Mąki przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Mieszamy z kefirem i jajkami na gładką masę.
Dodajemy starty ser, doprawiamy natką pietruszki, solą i pieprzem i delikatnie mieszamy.
W nagrzanej, lekko natłuszczonej olejem gofrownicy, pieczemy gofry. Na suchej patelni podsmażamy boczek
Gdy się zrumieni i będzie chrupiący, odkładamy go na bok. Na tą samą patelnię wbijamy jajka i smażymy je na niewielkim ogniu, pod przykryciem.
Każdą porcję (po 2 gofry) podajemy z sałatą, sadzonym jajkiem, boczkiem i ketchupem.