Serowe gofry z jajkiem sadzonym i boczkiem
kontakt_2
Gofry “na słono” to wykwintny sposób na kolację lub śniadanie. Spróbuj gofrów z serowym nadzieniem, chrupiącym boczkiem, sadzonym jajkiem i sałatą — pychota!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
780
kcal
Białka
31
gram
Węglowodany
109
gram
Tłuszcze
22
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Gofry “na słono” to wykwintny sposób na kolację lub śniadanie. Spróbuj gofrów z serowym nadzieniem, chrupiącym boczkiem, sadzonym jajkiem i sałatą — pychota!
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
0.50 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
0.50 szkl. mąka lubella pełne ziarno
1 łyżecz. proszek do pieczenia
0.75 szkl. kefir
80 g ser cheddar
2 łyżka posiekana natka pietruszki
1 szczyp. sól, pieprz
4 plaster boczek wędzony
1 opak. ketchup kotlin łagodny
Przygotowanie
Mąki przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Mieszamy z kefirem i jajkami na gładką masę.
Dodajemy starty ser, doprawiamy natką pietruszki, solą i pieprzem i delikatnie mieszamy.
W nagrzanej, lekko natłuszczonej olejem gofrownicy, pieczemy gofry. Na suchej patelni podsmażamy boczek
Gdy się zrumieni i będzie chrupiący, odkładamy go na bok. Na tą samą patelnię wbijamy jajka i smażymy je na niewielkim ogniu, pod przykryciem.
Każdą porcję (po 2 gofry) podajemy z sałatą, sadzonym jajkiem, boczkiem i ketchupem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
780
kcal
Białka
31
gram
Węglowodany
109
gram
Tłuszcze
22
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.