Serowe gofry z jajkiem sadzonym i boczkiem

kontakt_2
Serowe gofry z jajkiem sadzonym i boczkiem

1

0 / 0

Gofry “na słono” to wykwintny sposób na kolację lub śniadanie. Spróbuj gofrów z serowym nadzieniem, chrupiącym boczkiem, sadzonym jajkiem i sałatą — pychota!

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

0.50 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

0.50 szkl. mąka lubella pełne ziarno

1 łyżecz. proszek do pieczenia

0.75 szkl. kefir

80 g ser cheddar

2 łyżka posiekana natka pietruszki

1 szczyp. sól, pieprz

4 plaster boczek wędzony

1 opak. ketchup kotlin łagodny

Przygotowanie


1

Mąki przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Mieszamy z kefirem i jajkami na gładką masę.

2

Dodajemy starty ser, doprawiamy natką pietruszki, solą i pieprzem i delikatnie mieszamy.

3

W nagrzanej, lekko natłuszczonej olejem gofrownicy, pieczemy gofry. Na suchej patelni podsmażamy boczek

4

Gdy się zrumieni i będzie chrupiący, odkładamy go na bok. Na tą samą patelnię wbijamy jajka i smażymy je na niewielkim ogniu, pod przykryciem.

5

Każdą porcję (po 2 gofry) podajemy z sałatą, sadzonym jajkiem, boczkiem i ketchupem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

780

kcal

Białka

31

gram

Węglowodany

109

gram

Tłuszcze

22

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły