Serowa zupa neapolitańska

EkspertOdKuchni
Serowa zupa neapolitańska

1

0 / 0

Serowa zupa neapolitańska to delikatne i kremowe danie kuchni włoskiej, które jest wyjątkowo proste w przygotowaniu. Idealnie sprawdzi się na obiad dla całej rodziny lub jako przystawka na specjalne okazje. Zupa idealnie smakuje z makaronem i świeżą natką pietruszki. Smacznego!

7

Składniki

30 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 l bulion warzywny

200 g parmezan

2 szt. żółtka

250 ml śmietana 18%

1 pęcz. natka pietruszki

1 szczyp. pieprz biały

1 szczyp. sól

Przygotowanie


1

Bulion warzywny podgrzewamy. Dwie chochelki przelewamy do miseczki i łączymy ze śmietaną.

2

Ser parmezan trzemy na tarce na małych oczkach. Żółtka ucieramy w miseczce i dokładamy starty ser. Całość dokładnie mieszamy.

3

Mieszankę serową łączymy ze śmietaną i dodajemy do zupy. Mieszamy.

4

Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i doprawiamy solą i białym pieprzem.

5

Serową zupę neapolitańską można podać z makaronem, posypując dużą ilością sera parmezan.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły