Serowa zapiekanka z kalafiora i brokułów

maspexdigital
Serowa zapiekanka z kalafiora i brokułów

0

0 / 0

Nie masz pomysłu na obiad? Przygotuj szybką wegetariańską zapiekankę z kalafiora i brokułów. Ugotuj warzywa, następnie przełóż je do żaroodpornego naczynia i zalej je sosem Łowicz wymieszanym z serem cheddar. Całość posyp płatkami migdałowymi. Zapiekaj około 15 minut. Serowa zapiekanka z kalafiora i brokułów to idealna propozycja dla osób, które nie lubią poświęcać zbyt wiele czasu na przygotowywanie posiłków.

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 opak. sos jasny uniwersalny łowicz

1 szt. kalafior

125 g ser cheddar

1 łyżka płatki migdałowe

Przygotowanie


1

Warzywa rozdziel na różyczki i gotuj w osolonej wodzie 10 minut (aby nie były za miękkie).

2

W żaroodpornym naczyniu ułóż kalafior i brokuły.

3

Sos jasny uniwersalny Łowicz zmieszaj z tartym na drobno serem i zalej nim warzywa. Posyp płatkami migdałów.

4

Zapiekaj w nagrzanym do 180C piekarniku ok. 15 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

234

kcal

Białka

12

gram

Węglowodany

15

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły