0

Składniki

1 Opakowanie
ingridient
sos jasny uniwersalny Łowicz
1 Sztuka
kalafior
125 Gramów
Ser cheddar
1 Łyżka
płatki migdałowe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Warzywa rozdziel na różyczki i gotuj w osolonej wodzie 10 minut (aby nie były za miękkie).
  2. W żaroodpornym naczyniu ułóż kalafior i brokuły.
  3. Sos jasny uniwersalny Łowicz zmieszaj z tartym na drobno serem i zalej nim warzywa. Posyp płatkami migdałów.
  4. Zapiekaj w nagrzanym do 180C piekarniku ok. 15 minut.

Podobne przepisy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!