0

Składniki

1 Opakowanie
ingridient
sos jasny uniwersalny Łowicz
1 Sztuka
kalafior
125 Gramów
Ser cheddar
1 Łyżka
płatki migdałowe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Warzywa rozdziel na różyczki i gotuj w osolonej wodzie 10 minut (aby nie były za miękkie).
  2. W żaroodpornym naczyniu ułóż kalafior i brokuły. Sos jasny uniwersalny Łowicz zmieszaj z tartym na drobno serem i zalej nim warzywa. Posyp płatkami migdałów. Zapiekaj w nagrzanym do 180C piekarniku ok. 15 minut.

Podobne przepisy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!