Serowa zapiekanka z kalafiora i brokułów
maspexdigital
Nie masz pomysłu na obiad? Przygotuj szybką wegetariańską zapiekankę z kalafiora i brokułów. Ugotuj warzywa, następnie przełóż je do żaroodpornego naczynia i zalej je sosem Łowicz wymieszanym z serem cheddar. Całość posyp płatkami migdałowymi. Zapiekaj około 15 minut. Serowa zapiekanka z kalafiora i brokułów to idealna propozycja dla osób, które nie lubią poświęcać zbyt wiele czasu na przygotowywanie posiłków.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
234
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
15
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Nie masz pomysłu na obiad? Przygotuj szybką wegetariańską zapiekankę z kalafiora i brokułów. Ugotuj warzywa, następnie przełóż je do żaroodpornego naczynia i zalej je sosem Łowicz wymieszanym z serem cheddar. Całość posyp płatkami migdałowymi. Zapiekaj około 15 minut. Serowa zapiekanka z kalafiora i brokułów to idealna propozycja dla osób, które nie lubią poświęcać zbyt wiele czasu na przygotowywanie posiłków.
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 opak. sos jasny uniwersalny łowicz
1 szt. kalafior
125 g ser cheddar
1 łyżka płatki migdałowe
Przygotowanie
Warzywa rozdziel na różyczki i gotuj w osolonej wodzie 10 minut (aby nie były za miękkie).
W żaroodpornym naczyniu ułóż kalafior i brokuły.
Sos jasny uniwersalny Łowicz zmieszaj z tartym na drobno serem i zalej nim warzywa. Posyp płatkami migdałów.
Zapiekaj w nagrzanym do 180C piekarniku ok. 15 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
234
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
15
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.