Seromak

m7
Seromak

1

0 / 0

Ciasto dla tych co lubią zarówno makowiec, jak i sernik.

14

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

1 kg ser do serników

1 łyżeczka proszek do pieczenia

1 łyżeczka olejek waniliowy

900 g masa makowa

3 szt. żółtko jaja kurzego

1 szt. cukier waniliowy

3 szt. jaja kurze całe

2 szt. budyń śmietankowy

2 łyżka śmietana 18%

20 dek. margaryna

15 dek. cukier

30 dek. mąka pszenna tortowa

15 dek. cukier

15 dek. margaryna

Przygotowanie


1

Z podanych składników na ciasto kruche zagniatamy miękkie ciasto.

2

Następnie ciasto wykładamy na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą blachę.

3

Na ciasto wykładamy masę makową.

4

Przygotowujemy masę serową: margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy ser, miksujemy. Gdy masa jest już jednolita, dodajemy jajka, budyń w proszku oraz aromat. Całość dokładnie miksujemy na najniższych obrotach.

5

Masę serową wylewamy na masę makową.

6

Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy około godziny, aż ser się lekko zarumieni.

7

Po wystudzeniu polewamy polewą czekoladową.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły