Seromak

m7
Seromak

Średnia 0 / 0

Oceń!

Ciasto dla tych co lubią zarówno makowiec, jak i sernik.

14

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

1 kg ser do serników

1 łyżecz. proszek do pieczenia

1 łyżecz. olejek waniliowy

900 g masa makowa

3 szt. żółtko jaja kurzego

1 szt. cukier waniliowy

3 szt. jaja kurze całe

2 szt. budyń śmietankowy

2 łyżka śmietana 18%

20 dag. margaryna

15 dag. cukier

30 dag. mąka pszenna tortowa

15 dag. cukier

15 dag. margaryna

Przygotowanie


Z podanych składników na ciasto kruche zagniatamy miękkie ciasto.

Następnie ciasto wykładamy na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą blachę.

Na ciasto wykładamy masę makową.

Przygotowujemy masę serową: margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy ser, miksujemy. Gdy masa jest już jednolita, dodajemy jajka, budyń w proszku oraz aromat. Całość dokładnie miksujemy na najniższych obrotach.

Masę serową wylewamy na masę makową.

Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy około godziny, aż ser się lekko zarumieni.

Po wystudzeniu polewamy polewą czekoladową.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

552

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

56

gram

Tłuszcze

30

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły