Example thumb
1

Składniki

1 Kilogram
Ser do serników
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Łyżeczka
Olejek waniliowy
900 Gramów
Masa makowa
3 Sztuki
żółtko jaja kurzego
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
3 Sztuki
jaja kurze całe
2 Sztuki
budyń śmietankowy
2 Łyżki
śmietana 18%
20 Dekagramów
margaryna
15 Dekagramów
cukier
30 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
15 Dekagramów
cukier
15 Dekagramów
margaryna
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Z podanych składników na ciasto kruche zagniatamy miękkie ciasto.
  2. Następnie ciasto wykładamy na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą blachę.
  3. Na ciasto wykładamy masę makową.
  4. Przygotowujemy masę serową: margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy ser, miksujemy. Gdy masa jest już jednolita, dodajemy jajka, budyń w proszku oraz aromat. Całość dokładnie miksujemy na najniższych obrotach.
  5. Masę serową wylewamy na masę makową.
  6. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy około godziny, aż ser się lekko zarumieni.
  7. Po wystudzeniu polewamy polewą czekoladową.

Opis

Ciasto dla tych co lubią zarówno makowiec, jak i sernik.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!