Serniko-brownie z purée owocowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
decomorreno
![Serniko-brownie z purée owocowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F2165-1702057613892.jpeg&w=3840&q=75)
Deser owocowy, sernik, czy może ciasto czekoladowe? Nie możesz sie zdecydować? A Kto powiedział że nie można mieć wszystkiego! Postaw na 3 w 1 - mocno czekoladowe brownie w sernikowo owocowej odsłonie, absolutnie fenomenalne połączenie smakowe. Wilgotne, intensywnie kakaowe i aromatyczne, rozpływające się w ustach, wprost prze-py-szne! Koniecznie wypróbuj :)
0
4.5 / 2
Deser owocowy, sernik, czy może ciasto czekoladowe? Nie możesz sie zdecydować? A Kto powiedział że nie można mieć wszystkiego! Postaw na 3 w 1 - mocno czekoladowe brownie w sernikowo owocowej odsłonie, absolutnie fenomenalne połączenie smakowe. Wilgotne, intensywnie kakaowe i aromatyczne, rozpływające się w ustach, wprost prze-py-szne! Koniecznie wypróbuj :)
12
Składniki
120 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
80 g kakao decomorreno
2 szt. jaja
270 g cukier
170 g masło
75 g mąka lubella puszysta tortowa
1 szczyp. sól
200 g jeżyny
40 g cukier
60 woda
300 g serek kremowy
1 szt. jaja
50 g cukier
Przygotowanie
Do garnka włóż mrożone jeżyny, wodę oraz 40 g cukru. Gotuj na średniej mocy kuchenki przez około 10 minut.
Przetrzyj puree owocowe przez sitko. Rozpuszczone masło utrzyj z cukrem oraz jajkiem i szczyptą soli.
Dodaj kakao wymieszane z mąką. Przelej ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia (Forma: 20x20 cm).
W misce ubij składniki na część sernikową (serek kremowy, jajko oraz cukier).
Przełóż sernik na ciasto brownie. Na wierzchu łyżką wyłóż w różnych miejscach puree owocowe i za pomocą wykałaczki zrób wzorki.
Piecz przez około 50-60 minut w temperaturze 170°C. Po upieczeniu włóż do schłodzenia, najlepiej na całą noc. Smacznego!
Kategorie
Alergeny
Laktoza
Gluten
Jajka