Serniko-brownie z purée owocowym

decomorreno
Serniko-brownie z purée owocowym

0

4.5 / 2

Deser owocowy, sernik, czy może ciasto czekoladowe? Nie możesz sie zdecydować? A Kto powiedział że nie można mieć wszystkiego! Postaw na 3 w 1 - mocno czekoladowe brownie w sernikowo owocowej odsłonie, absolutnie fenomenalne połączenie smakowe. Wilgotne, intensywnie kakaowe i aromatyczne, rozpływające się w ustach, wprost prze-py-szne! Koniecznie wypróbuj :)

12

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

80 g kakao decomorreno

2 szt. jaja

270 g cukier

170 g masło

75 g mąka lubella puszysta tortowa

1 szcz. sól

200 g jeżyny

40 g cukier

60 woda

300 g serek kremowy

1 szt. jaja

50 g cukier

Przygotowanie


1

Do garnka włóż mrożone jeżyny, wodę oraz 40 g cukru. Gotuj na średniej mocy kuchenki przez około 10 minut.

2

Przetrzyj puree owocowe przez sitko. Rozpuszczone masło utrzyj z cukrem oraz jajkiem i szczyptą soli.

3

Dodaj kakao wymieszane z mąką. Przelej ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia (Forma: 20x20 cm).

4

W misce ubij składniki na część sernikową (serek kremowy, jajko oraz cukier).

5

Przełóż sernik na ciasto brownie. Na wierzchu łyżką wyłóż w różnych miejscach puree owocowe i za pomocą wykałaczki zrób wzorki.

6

Piecz przez około 50-60 minut w temperaturze 170°C. Po upieczeniu włóż do schłodzenia, najlepiej na całą noc. Smacznego!

Kategorie


Alergeny


Laktoza

Gluten

Jajka

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły