Sernik z truskawkowym kokosem

m7
Sernik z truskawkowym kokosem

1

0 / 0

Zawsze wychodzi i wszystkim smakuje.

17

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


30 porcji

Składniki

125 olej

1 kg twaróg

2 łyżeczka proszek do pieczenia

2.50 szkl. mąka pszenna tortowa

1 szkl. cukier

1 szkl. cukier

3 szkl. mleko

0.50 szkl. cukier

8 szt. białko jaja kurzego

8 szt. żółtko jaja kurzego

2 szt. żółtko jaja kurzego

1 szt. jaja kurze całe

1 szt. kisiel truskawkowy

1 łyżka smalec

10 dek. rodzynki

10 dek. masło

20 g wiórki kokosowe

Przygotowanie


1

Przygotować masę serową : Do sera ,najlepiej gotowego trzykrotnie mielonego dodać : 8 żółtek mleko ,olej,1 szklankę cukru i utrzeć lub zmiksować.

2

Na koniec dodać rodzynki i wymieszać .Masa powinna mieć rzadką konsystencje.

3

Przygotować ciasto: Masło i smalec posiekać z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia ,dodać cukier ,2 żółtka ,1 jajko i szybko zagnieść.

4

Ciasto schłodzić w lodówce przez 30 min.

5

Głęboką formę 30 x 25 cm wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą .Wylepić ją ciastem ,pamiętając również o bokach. Wlać masę serową.

6

Piec około 1 godziny w nagrzanym piekarniku do 180 * c.

7

Przygotować polewę kokosowa : z 8 białek ubić pianę i dodać 1/2 szklankę cukru.Następnie dodać wiórki kokosowe i kisiel ,wymieszać.

8

Polewę wyłożyć równą warstwę na gorący sernik i piec jeszcze 15 min.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły