Example thumb
0

Składniki

125 Mililitrów
olej rzepakowy uniwersalny
1 Kilogram
ser biały
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
2.5 Szklanki
mąka pszenna tortowa
3 Szklanki
mleko UHT 3,2%
1 Szklanka
cukier
1 Szklanka
cukier
2 Sztuki
żółtko jaja kurzego
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Sztuka
MASA:
8 Sztuk
żółtko jaja kurzego
1 Sztuka
budyń waniliowy
1 Sztuka
Polewa
8 Sztuk
białko jaja kurzego
1 Sztuka
Kisiel truskawkowy
1 Łyżka
smalec
10 Dekagramów
masło
10 Dekagramów
rodzynki
20 Dekagramów
wiórki kokosowe
0.5 Szklanki
cukier
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Przygotować masę serową :
  2. do sera dodać wszystkie składniki oprócz rodzynek i utrzeć lub zmiksować .Na koniec dodać rodzynki i wymieszać .Masa powinna mieć rzadką konsystencje.
  3. Przygotować ciasto:
  4. masło i smalec posiekać z mąką wymieszana z proszkiem do pieczenia ,dodać cukier ,żółtka ,jajko i szybko zagnieść .
  5. Ciasto schłodzić w lodówce przez 30 min. .
  6. Głęboką formę 30 x 25 cm wysmarować tłuszczem i posypać bułka tarta .Wylepić ją ciastem ,pamiętając również o bokach.
  7. Wlać masę serową .Piec około 1 godziny w nagrzanym piekarniku do 180 * c .
  8. Przygotować polewę :
  9. z białek i cukru ubić piane ,dodać wiórki kokosowe,kisiel i wymieszać .
  10. Polewę wyłożyć równą warstwa na gorący sernik i piec jeszcze 15 min.
  11. Zastawić na 10 minut po upieczeniu przy uchylonym piekarniku.

Opis

Pyszny sernik ,zawsze wychodzi ,nie opada i smakuje wyśmienicie.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!