Sernik z różowym kokosem

m7
Sernik z  różowym kokosem

0

0 / 0

Pyszny sernik ,zawsze wychodzi ,nie opada i smakuje wyśmienicie.

20

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


25 porcji

Składniki

125 olej rzepakowy uniwersalny

1 kg ser biały

2 łyżeczka proszek do pieczenia

2.50 szkl. mąka pszenna tortowa

3 szkl. mleko uht 3,2%

1 szkl. cukier

1 szkl. cukier

2 szt. żółtko jaja kurzego

1 szt. jaja kurze całe

1 szt. masa:

8 szt. żółtko jaja kurzego

1 szt. budyń waniliowy

1 szt. polewa

8 szt. białko jaja kurzego

1 szt. kisiel truskawkowy

1 łyżka smalec

10 dek. masło

10 dek. rodzynki

20 dek. wiórki kokosowe

0.50 szkl. cukier

Przygotowanie


1

Przygotować masę serową :

2

do sera dodać wszystkie składniki oprócz rodzynek i utrzeć lub zmiksować .Na koniec dodać rodzynki i wymieszać .Masa powinna mieć rzadką konsystencje.

3

Przygotować ciasto:

4

masło i smalec posiekać z mąką wymieszana z proszkiem do pieczenia ,dodać cukier ,żółtka ,jajko i szybko zagnieść .

5

Ciasto schłodzić w lodówce przez 30 min. .

6

Głęboką formę 30 x 25 cm wysmarować tłuszczem i posypać bułka tarta .Wylepić ją ciastem ,pamiętając również o bokach.

7

Wlać masę serową .Piec około 1 godziny w nagrzanym piekarniku do 180 * c .

8

Przygotować polewę :

9

z białek i cukru ubić piane ,dodać wiórki kokosowe,kisiel i wymieszać .

10

Polewę wyłożyć równą warstwa na gorący sernik i piec jeszcze 15 min.

11

Zastawić na 10 minut po upieczeniu przy uchylonym piekarniku.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły