Sernik z różowym kokosem
m7
Pyszny sernik ,zawsze wychodzi ,nie opada i smakuje wyśmienicie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
391
kcal
Białka
13
gram
Węglowodany
42
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pyszny sernik ,zawsze wychodzi ,nie opada i smakuje wyśmienicie.
19
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
25 porcji
Składniki
125 olej rzepakowy uniwersalny
1 kg ser biały
2 łyżecz. proszek do pieczenia
2.50 szkl. mąka pszenna tortowa
3 szkl. mleko uht 3,2%
1 szkl. cukier
1 szkl. cukier
2 szt. żółtko jaja kurzego
1 szt. jaja kurze całe
8 szt. żółtko jaja kurzego
1 szt. budyń waniliowy
1 szt. polewa
8 szt. białko jaja kurzego
1 szt. kisiel truskawkowy
1 łyżka smalec
10 dag. masło
10 dag. rodzynki
20 dag. wiórki kokosowe
0.50 szkl. cukier
Przygotowanie
Przygotować masę serową :
do sera dodać wszystkie składniki oprócz rodzynek i utrzeć lub zmiksować .Na koniec dodać rodzynki i wymieszać .Masa powinna mieć rzadką konsystencje.
Przygotować ciasto:
masło i smalec posiekać z mąką wymieszana z proszkiem do pieczenia ,dodać cukier ,żółtka ,jajko i szybko zagnieść .
Ciasto schłodzić w lodówce przez 30 min. .
Głęboką formę 30 x 25 cm wysmarować tłuszczem i posypać bułka tarta .Wylepić ją ciastem ,pamiętając również o bokach.
Wlać masę serową .Piec około 1 godziny w nagrzanym piekarniku do 180 * c .
Przygotować polewę :
z białek i cukru ubić piane ,dodać wiórki kokosowe,kisiel i wymieszać .
Polewę wyłożyć równą warstwa na gorący sernik i piec jeszcze 15 min.
Zastawić na 10 minut po upieczeniu przy uchylonym piekarniku.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
391
kcal
Białka
13
gram
Węglowodany
42
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.