Sernik z różowym kokosem

m7
Sernik z  różowym kokosem

0

0 / 0

Pyszny sernik ,zawsze wychodzi ,nie opada i smakuje wyśmienicie.

19

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


25 porcji

Składniki

125 olej rzepakowy uniwersalny

1 kg ser biały

2 łyżecz. proszek do pieczenia

2.50 szkl. mąka pszenna tortowa

3 szkl. mleko uht 3,2%

1 szkl. cukier

1 szkl. cukier

2 szt. żółtko jaja kurzego

1 szt. jaja kurze całe

8 szt. żółtko jaja kurzego

1 szt. budyń waniliowy

1 szt. polewa

8 szt. białko jaja kurzego

1 szt. kisiel truskawkowy

1 łyżka smalec

10 dag. masło

10 dag. rodzynki

20 dag. wiórki kokosowe

0.50 szkl. cukier

Przygotowanie


1

Przygotować masę serową :

2

do sera dodać wszystkie składniki oprócz rodzynek i utrzeć lub zmiksować .Na koniec dodać rodzynki i wymieszać .Masa powinna mieć rzadką konsystencje.

3

Przygotować ciasto:

4

masło i smalec posiekać z mąką wymieszana z proszkiem do pieczenia ,dodać cukier ,żółtka ,jajko i szybko zagnieść .

5

Ciasto schłodzić w lodówce przez 30 min. .

6

Głęboką formę 30 x 25 cm wysmarować tłuszczem i posypać bułka tarta .Wylepić ją ciastem ,pamiętając również o bokach.

7

Wlać masę serową .Piec około 1 godziny w nagrzanym piekarniku do 180 * c .

8

Przygotować polewę :

9

z białek i cukru ubić piane ,dodać wiórki kokosowe,kisiel i wymieszać .

10

Polewę wyłożyć równą warstwa na gorący sernik i piec jeszcze 15 min.

11

Zastawić na 10 minut po upieczeniu przy uchylonym piekarniku.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

391

kcal

Białka

13

gram

Węglowodany

42

gram

Tłuszcze

18

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły