Sernik z różowym kokosem
m7
Pyszny sernik ,zawsze wychodzi ,nie opada i smakuje wyśmienicie.
0
0 / 0
Pyszny sernik ,zawsze wychodzi ,nie opada i smakuje wyśmienicie.
20
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
25 porcji
Składniki
125 olej rzepakowy uniwersalny
1 kg ser biały
2 łyżeczka proszek do pieczenia
2.50 szkl. mąka pszenna tortowa
3 szkl. mleko uht 3,2%
1 szkl. cukier
1 szkl. cukier
2 szt. żółtko jaja kurzego
1 szt. jaja kurze całe
1 szt. masa:
8 szt. żółtko jaja kurzego
1 szt. budyń waniliowy
1 szt. polewa
8 szt. białko jaja kurzego
1 szt. kisiel truskawkowy
1 łyżka smalec
10 dek. masło
10 dek. rodzynki
20 dek. wiórki kokosowe
0.50 szkl. cukier
Przygotowanie
Przygotować masę serową :
do sera dodać wszystkie składniki oprócz rodzynek i utrzeć lub zmiksować .Na koniec dodać rodzynki i wymieszać .Masa powinna mieć rzadką konsystencje.
Przygotować ciasto:
masło i smalec posiekać z mąką wymieszana z proszkiem do pieczenia ,dodać cukier ,żółtka ,jajko i szybko zagnieść .
Ciasto schłodzić w lodówce przez 30 min. .
Głęboką formę 30 x 25 cm wysmarować tłuszczem i posypać bułka tarta .Wylepić ją ciastem ,pamiętając również o bokach.
Wlać masę serową .Piec około 1 godziny w nagrzanym piekarniku do 180 * c .
Przygotować polewę :
z białek i cukru ubić piane ,dodać wiórki kokosowe,kisiel i wymieszać .
Polewę wyłożyć równą warstwa na gorący sernik i piec jeszcze 15 min.
Zastawić na 10 minut po upieczeniu przy uchylonym piekarniku.