Sernik z "rosą"

m7
Sernik z "rosą"

0

0 / 0

Przepis na sernik z rosą otrzymałam od koleżanki, jest bardzo łatwy w wykonaniu i pyszny w jedzeniu.

14

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


16 porcji

Składniki

1 kg twaróg półtłusty

0.50 szkl. masło śmietankowe

3 szkl. mleko

1 szkl. cukier puder

6 szt. żółtko jaja kurzego

3 szt. jaja kurze całe

1 szt. budyń śmietankowy

1 szt. olejek cytrynowy

4 szt. białko jaja kurzego

2 łyżka proszek do pieczenia

1 łyżka smalec

30 dag. mąka lubella puszysta tortowa

10 dag. cukier

10 dag. margaryna zwykła

Przygotowanie


1

Z 30 dag mąki, 2 łyżek proszku do pieczenia, 10 dag cukru, 2 żółtek, 1 łyżki smalcu, 1 jajka oraz 10 dag margaryny zagnieść ciasto.

2

Utrzeć w malakserze: kilogram twarogu, 0/5 roztopionego masła, 3 szklanki mleka, szklankę cukru pudru, budyń śmietankowy, 2 całe jaja, 4 żółtka i olejek cytrynowy.

3

Wyłożyć dno i boki blaszki. Wlać twaróg (bardzo rzadki).

4

Piec 50 minut.

5

Ubić pianę z pozostałych białek, dodać szklankę cukru i wyłożyć na twaróg. Piec jeszcze 15 minut. Po wystygnięciu wychodzi rosa. Nie wyjmować z formy.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły