SERNIK Z ROSĄ

m7
SERNIK Z ROSĄ

0

0 / 0

Przepis od znajomej mamy Palce lizać

15

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

1 kg twaróg półtłusty

1 łyżeczka proszek do pieczenia

0.50 kost. margaryna

1.50 szkl. mąka pszenna

0.50 szkl. cukier

3 szkl. mleko

1 szkl. cukier

0.50 szkl. olej

1 szkl. cukier

1 szt. jaja kurze całe

4 szt. żółtko jaja kurzego

2 szt. jaja kurze całe

1 szt. budyń śmietankowy

4 szt. białko jaja kurzego

1 łyżka mąka ziemniaczana

Przygotowanie


1

Ciasto: Rozpuszczoną (ale nie gorącą "Kasię") utrzeć z cukrem, a następnie dodać jajko. Całość utrzeć. Na koniec dodać mąkę razem z proszkiem i dobrze wymieszać (jeśli ciasto jest bardzo twarde należy dodać trochę mleka)

2

Masa: Jajka i żółtka ubić (mikserem) z cukrem. Następnie dodać twarożek (nie wszystko od razu). Na koniec budyń, mleko i olej. Masa powinna być rzadka.

3

Na blaszkę wyłożyć ciasto, a na nie masę serową. Piec około 1 godziny.

4

Beza: 4 białka ubić z 1 szklanką cukru. Na koniec dodać 1 łyżkę mąki ziemniaczanej.

5

Po około 1 godzinie wyjąć sernik z piekarnika. Na gorącym jeszcze cieście wyłożyć ubite białka.

6

Sernik włożyć ponownie do piekarnika na 15-20 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły