0

Składniki

0.5 Kilograma
ser biały
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szklanka
cukier
0.5 Szklanki
rodzynki
4 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
masło
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
1 Sztuka
Czekolada deserowa
1 Łyżka
mąka ziemniaczana
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ser zmielić razem dodać miękkie masło, wymieszać. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym i dodać do sera. Do masy serowej dodać również mąkę ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać opłukane i osuszone rodzynki oraz ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie wymieszać.
  2. Masę przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 2 godziny w temperaturze 180 stopni C na złoty kolor. Upieczony sernik pozostawić przez kilka minut w wyłączonym piekarniku, przy otwartych drzwiczkach, a potem wyjąć i ostudzić. Na koniec polać czekoladą!

Opis

Sernik prosty

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!