Sernik z rodzynkami i polewą czekoladową

m7
Sernik z rodzynkami i polewą czekoladową

0

0 / 0

Tradycyjny, prosty i smaczny sernik z rodzynkami i polewą czekoladową. Ten przepis jest idealny dla fanów sernika z rodzynkami.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

0.50 kg ser biały

2 łyżecz. proszek do pieczenia

1 szkl. cukier

0.50 szkl. rodzynki

4 szt. jaja kurze całe

1 szt. masło

1 szt. cukier waniliowy

1 szt. czekolada deserowa

1 łyżka mąka ziemniaczana

Przygotowanie


1

Ser zmielić. Dodać miękkie masło, wymieszać. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym i dodać do sera. Do masy serowej dodać, również mąkę ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać opłukane i osuszone rodzynki oraz ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie wymieszać.

2

Masę przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 2 godziny w temperaturze 180 stopni C na złoty kolor. Upieczony sernik pozostawić przez kilka minut w wyłączonym piekarniku, przy otwartych drzwiczkach, a potem wyjąć i ostudzić. Na koniec polać czekoladą.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły