Sernik z rodzynkami i polewą czekoladową

m7

Tradycyjny, prosty i smaczny sernik z rodzynkami i polewą czekoladową. Ten przepis jest idealny dla fanów sernika z rodzynkami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
808
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
73
gram
Tłuszcze
45
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Tradycyjny, prosty i smaczny sernik z rodzynkami i polewą czekoladową. Ten przepis jest idealny dla fanów sernika z rodzynkami.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
0.50 kg ser biały
2 łyżecz. proszek do pieczenia
1 szkl. cukier
0.50 szkl. rodzynki
4 szt. jaja kurze całe
1 szt. masło
1 szt. cukier waniliowy
1 szt. czekolada deserowa
1 łyżka mąka ziemniaczana
Przygotowanie
Ser zmielić. Dodać miękkie masło, wymieszać. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym i dodać do sera. Do masy serowej dodać, również mąkę ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać opłukane i osuszone rodzynki oraz ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie wymieszać.
Masę przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 2 godziny w temperaturze 180 stopni C na złoty kolor. Upieczony sernik pozostawić przez kilka minut w wyłączonym piekarniku, przy otwartych drzwiczkach, a potem wyjąć i ostudzić. Na koniec polać czekoladą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
808
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
73
gram
Tłuszcze
45
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.