Sernik z rodzynkami

m7

Rodzynki obsypać mąką, to nie opadną na dno.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
311
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
35
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
2 / 1
Rodzynki obsypać mąką, to nie opadną na dno.
10
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
1 łyżecz. cukier waniliowy
100 g rodzynki
20 g mąka ziemniaczana
200 g cukier puder
4 szt. jaja kurze całe
1 szt. cytryna
1 łyżka tłuszcz
1 łyżka bułka tarta
0.50 kg twaróg
0.50 l śmietana
Przygotowanie
Twaróg zemleć, utrzeć ze śmietaną. Żółtka utrzeć z cukrem, ucierając, dodawać po łyżce sera, na końcu rodzynki, sok z cytryny, cukier waniliowy, mąkę ziemniaczaną. Wymieszać.
Białka ubić na pianę, wymieszać z serem i włożyć do formy natłuszczonej i wysypanej bułką.
Piec 1 godzinę w 180 stop.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
311
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
35
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.