Sernik z pomarańczami na biszkopcie DecoMorreno

MonikaOch
Sernik z pomarańczami na biszkopcie DecoMorreno

0

0 / 0

Sernik na kakaowym biszkopcie z pomarańczami i galaretką.

13

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

3 szt. jaja l

12 dag. mąka pszenna tortowa lubella

2 łyżka kakao decomorreno

12 dag. cukier

1 łyżecz. proszek do pieczenia

1 kg serek pomarańczowy

5 szt. jaja l

2 szt. budyń waniliowy

2 łyżka cukier puder

12 dag. masło

400 sok pomarańczowy

2 szt. galaretka pomarańczowa

2 szt. pomarancz

Przygotowanie


1

Biszkopt Kakaowy: Białka ubić na sztywno. Następnie nadal ubijając wsypywać cukier, a na końcu żółtka. Mąkę, kakao i proszek do pieczenia wymieszać i przesiać do masy jajecznej. Delikatnie wymieszać i przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175*C i piec około 20 minut.

2

Przygotować masę serową: żółtka utrzeć z cukrem pudrem. Następnie dodać budynie, ser, a na końcu wystudzone masło. Zmiksować. Białka ubić na sztywno i delikatnie wymieszać z masą serową. Wylać ją na biszkopt i piec z termoobiegiem w 160*C przez kwadrans a następnie po 15 minut zwiększyć temperaturę o 10*C i wyłączyć termoobieg. W sumie piec około godziny. Po upieczeniu zostawić w uchylonym piekarniku do wystudzenia.

3

Pomarańcze obrać i pokroić w plastry. Sok pomarańczowy zagotować, wsypać galaretki i rozpuścić je, odstawić do wystudzenia. Kiedy galaretka zacznie mocno tężeć kawałki pomarańczy ułożyć na serniku i zalać galaretką. Odstawić do całkowitego stężenia na kilka godzin, najlepiej do lodówki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły