Sernik z pianką kokosową
m7
Sernik jest wyśmienity. Należy do tych mokrych, ale zarazem jest kremowy i puszysty. A jego zwieńczeniem jest kokosowa pianka. Pycha!
0
4.3 / 3
Sernik jest wyśmienity. Należy do tych mokrych, ale zarazem jest kremowy i puszysty. A jego zwieńczeniem jest kokosowa pianka. Pycha!
16
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
18 porcji
Składniki
1 kg twaróg
1 łyżecz. cukier waniliowy
1 łyżecz. proszek do pieczenia
100 g masło
150 g wiórki kokosowe
1.50 szkl. mąka pszenna tortowa
0.75 szkl. cukier
0.75 szkl. mleko
0.30 szkl. cukier
2 szt. żółtko jaja kurzego
6 szt. żółtko jaja kurzego
2 szt. budyń śmietankowy
6 szt. białko jaja kurzego
1 łyżka śmietana 18%
0.50 szkl. cukier puder
0.75 szkl. olej
Przygotowanie
Wszystkie składniki na ciasto posiekać i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię, schłodzić ok. 30 minut w lodówce.
Żółtka utrzeć z cukrem, ucierając dodać ser, mleko, olej, budyń i olejek.
Białka ubić z cukrem na szklista masę, dodać wiórki kokosowe
Formę (27cm x 23cm) wyłożyć papierem dopieczenia i wylepić ciastem. Masę serową wyłożyć na ciasto. Piec 50 minut w temperaturze 180 st. C. Pod koniec pieczenia piankę wyłożyć równomiernie na sernik. Piec jeszcze ok. 20 minut.