Sernik z pianką kokosową

m7
Sernik z pianką kokosową

0

4.3 / 3

Sernik jest wyśmienity. Należy do tych mokrych, ale zarazem jest kremowy i puszysty. A jego zwieńczeniem jest kokosowa pianka. Pycha!

16

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


18 porcji

Składniki

1 kg twaróg

1 łyżeczka cukier waniliowy

1 łyżeczka proszek do pieczenia

100 g masło

150 g wiórki kokosowe

1.50 szkl. mąka pszenna tortowa

0.75 szkl. cukier

0.75 szkl. mleko

0.30 szkl. cukier

2 szt. żółtko jaja kurzego

6 szt. żółtko jaja kurzego

2 szt. budyń śmietankowy

6 szt. białko jaja kurzego

1 łyżka śmietana 18%

0.50 szkl. cukier puder

0.75 szkl. olej

Przygotowanie


1

Wszystkie składniki na ciasto posiekać i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię, schłodzić ok. 30 minut w lodówce.

2

Żółtka utrzeć z cukrem, ucierając dodać ser, mleko, olej, budyń i olejek.

3

Białka ubić z cukrem na szklista masę, dodać wiórki kokosowe

4

Formę (27cm x 23cm) wyłożyć papierem dopieczenia i wylepić ciastem. Masę serową wyłożyć na ciasto. Piec 50 minut w temperaturze 180 st. C. Pod koniec pieczenia piankę wyłożyć równomiernie na sernik. Piec jeszcze ok. 20 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły