0

Składniki

1 Kilogram
twaróg
1 Łyżeczka
CUKIER WANILIOWY
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
100 Gramów
masło
150 Gramów
wiórki kokosowe
1.5 Szklanki
mąka pszenna tortowa
0.75 Szklanki
cukier
0.75 Szklanki
mleko
0.3 Szklanki
cukier
2 Sztuki
żółtko jaja kurzego
6 Sztuk
żółtko jaja kurzego
2 Sztuki
budyń śmietankowy
6 Sztuk
białko jaja kurzego
1 Łyżka
śmietana 18%
0.5 Szklanki
cukier puder
0.75 Szklanki
olej
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Wszystkie składniki na ciasto posiekać i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię, schłodzić ok 30 minut w lodówce.
  2. Żółtka utrzeć z cukrem, ucierając dodać ser, mleko, olej, budyń i olejek.
  3. Białka ubić z cukrem na szklista masę, dodać wiórki kokosowe
  4. Formę (użyłam blachy o wymiarach 27cmx23cm) wyłożyć papierem dopieczenia i wylepić ciastem. Masę serową wyłożyć na ciasto. Piec 50 minut w temperaturze 180st. C. Pod koniec pieczenia piankę wyłożyć równomiernie na sernik. Piec jeszcze ok 20 minut.

Opis

Sernik jest wyśmienity. Należy do tych mokrych, ale zarazem jest kremowy i puszysty.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!