Example thumb
0

Składniki

100 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
0.5 Szklanki
cukier
2.5 Szklanki
mąka pszenna tortowa
7 Sztuk
jaja kurze całe
1 Łyżka
śmietana 18%
30 Dekagramów
orzechy włoskie
15 Dekagramów
cukier puder
30 Dekagramów
Twaróg chudy
20 Dekagramów
masło roślinne zwykłe kostka
15 Dekagramów
polewa czekoladowa
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Z mąki, cukru, żółtek( 3 sztuki), masła, proszku do pieczenia i kwaśnej śmietany należy zagnieść kruche ciasto.
  2. Gdy będzie jednolite wylepiamy nim blaszkę i wstawiamy do lodówki na 30 minut. Następnie nakłuwamy widelcem i podpiekamy delikatnie w temp. 200 stopni.
  3. Twarożek łączymy z serem białym, śmietaną, cukrem i żółtkami. Oddzielnie ubijamy pianę z białek i łączymy ją z masą serową delikatnie mieszając.
  4. Masę wykładamy na zapieczony spód sernika i pieczemy ciasto przez co najmniej 50-60 minut w temp. 180 stopni.
  5. Na wystudzonym cieście układamy połówki lub ćwiartki orzechów włoskich i zalewamy całość polewą czekoladową. Odstawiamy do całkowitego zastygnięcia polewy.

Opis

Smaczny sernik, nieco inaczej.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!