Sernik z orzechami włoskimi
m7
Smaczny sernik z polewą czekoladową i orzechami włoskimi. Ten sernik jest niezwykle kremowy i aksamitny.
0
0 / 0
Smaczny sernik z polewą czekoladową i orzechami włoskimi. Ten sernik jest niezwykle kremowy i aksamitny.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
100 śmietanka kremowa 30%
1 łyżecz. proszek do pieczenia
0.50 szkl. cukier
2.50 szkl. mąka pszenna tortowa
7 szt. jaja kurze całe
1 łyżka śmietana 18%
30 dag. orzechy włoskie
15 dag. cukier puder
30 dag. twaróg chudy
20 dag. masło roślinne
15 dag. polewa czekoladowa
Przygotowanie
Z mąki, cukru, żółtek (3 sztuki), masła, proszku do pieczenia i kwaśnej śmietany należy zagnieść kruche ciasto.
Gdy będzie jednolite wylepić nim blaszkę i wstawić do lodówki na 30 minut. Następnie nakłuć widelcem i podpiec delikatnie w temp. 200 stopni.
Twarożek połączyć z serem białym, śmietaną, cukrem i żółtkami. Oddzielnie ubić pianę z białek i połączyć ją z masą serową, delikatnie mieszając.
Masę wyłożyć na zapieczony spód i piec ciasto przez co najmniej 50-60 minut w temp. 180 stopni.
Na wystudzonym cieście ułożyć połówki lub ćwiartki orzechów włoskich i zalać całość polewą czekoladową. Odstawić do całkowitego zastygnięcia polewy.