Sernik z orzechami włoskimi

m7
Sernik z orzechami włoskimi

0

0 / 0

Smaczny sernik z polewą czekoladową i orzechami włoskimi. Ten sernik jest niezwykle kremowy i aksamitny.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

100 śmietanka kremowa 30%

1 łyżecz. proszek do pieczenia

0.50 szkl. cukier

2.50 szkl. mąka pszenna tortowa

7 szt. jaja kurze całe

1 łyżka śmietana 18%

30 dag. orzechy włoskie

15 dag. cukier puder

30 dag. twaróg chudy

20 dag. masło roślinne

15 dag. polewa czekoladowa

Przygotowanie


1

Z mąki, cukru, żółtek (3 sztuki), masła, proszku do pieczenia i kwaśnej śmietany należy zagnieść kruche ciasto.

2

Gdy będzie jednolite wylepić nim blaszkę i wstawić do lodówki na 30 minut. Następnie nakłuć widelcem i podpiec delikatnie w temp. 200 stopni.

3

Twarożek połączyć z serem białym, śmietaną, cukrem i żółtkami. Oddzielnie ubić pianę z białek i połączyć ją z masą serową, delikatnie mieszając.

4

Masę wyłożyć na zapieczony spód i piec ciasto przez co najmniej 50-60 minut w temp. 180 stopni.

5

Na wystudzonym cieście ułożyć połówki lub ćwiartki orzechów włoskich i zalać całość polewą czekoladową. Odstawić do całkowitego zastygnięcia polewy.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły