Sernik z morelami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sernik z morelami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975822148.jpeg&w=3840&q=75)
Dosyć smaczne i dobre dla gości, którzy przychodzą na kawe
0
0 / 0
Dosyć smaczne i dobre dla gości, którzy przychodzą na kawe
14
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
200 g mąka krupczatka lubella
100 g cukier puder
120 g masło
50 g wiórki kokosowe
1 szkl. cukier
1 szkl. morele
2 szt. żółtko jaja kurzego
0.50 szt. laska wanilii
10 szt. jaja kurze całe
2 szt. galaretka morelowa
2 łyżka masło
1 kg twaróg trzykrotnie zmielony
1 szczyp. sól
0.50 łyżecz. skórka z cytryny
Przygotowanie
ciasto ugnieść i wstawic do lodówki, wydrążyć miąższ z wanilii, zmiksować ser z 3 jajkami+cukier+masło+miąższ wanilii. w trakcie miksowania dodawać jajka. Z białek ubić piane i dodać powoli mieszając z masą. Ciasto wyłożyć na blachę i wylać mase na ciasto.Piec ok. 50 min. w 180 stopniach. morele osączyć poukładać w syropie ugotować galaretki i wylać na masę przed podaniem posypać wiórkami.