Sernik z masą serową gotowaną
m7
Sernik w cieście biszkoptowym doskonały na każdą okazje. Szybki w przygotowaniu idealny do sporządznia w czasie krzątaniny przedświątecznej
Wartości odżywcze na porcję
Energia
527
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
52
gram
Tłuszcze
27
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Sernik w cieście biszkoptowym doskonały na każdą okazje. Szybki w przygotowaniu idealny do sporządznia w czasie krzątaniny przedświątecznej
15
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
0.50 kostka margaryna
0.50 kostka margaryna
1 szkl. cukier
1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
0.75 szkl. cukier
0.50 szkl. cukier
4 szt. jaja
3 szt. jaja
5 szt. kropla olejku pomarańczowego
1 szt. polewa kakaowa
4 łyżka olej
2 łyżka kakao decomorreno
2 łyżka zimna woda
70 dag. ser biały mielony
Przygotowanie
Biszkopt:
Białka ubijać na sztywna piane, dodawać stopniowo cukier i po 1 żółtku, następnie dodać mąkę przesianą z proszkiemdo pieczenia,wymieszać. Piec w temp. 170-180 c na złoty kolor.
Wystudzony biszkopt przekroić na dwie części.
masa serowa:
Utrzeć margaryne z cukrem i jajkami i serem. Włożyć do garnka i podgrzewać aż do zagotowania na małymogniu, ciągle mieszając. Potem Wlać rozrobione w 1/3 szl. Mleka 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej, mieszać aż masa zacznie się gotować i zgęstnieje.
Gorącą masę wyłożyć na przepołowioną częsć biszkoptu, przykryć drugą częścią i polać gorącą polewą( wszystkie składniki polewy gotować razem przez 4 minuty).
Wartości odżywcze na porcję
Energia
527
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
52
gram
Tłuszcze
27
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.