Sernik z masą serową gotowaną

m7
Sernik z masą serową gotowaną

0

0 / 0

Sernik w cieście biszkoptowym doskonały na każdą okazje. Szybki w przygotowaniu idealny do sporządznia w czasie krzątaniny przedświątecznej

15

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

1 łyżecz. proszek do pieczenia

0.50 kostka margaryna

0.50 kostka margaryna

1 szkl. cukier

1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

0.75 szkl. cukier

0.50 szkl. cukier

4 szt. jaja

3 szt. jaja

5 szt. kropla olejku pomarańczowego

1 szt. polewa kakaowa

4 łyżka olej

2 łyżka kakao decomorreno

2 łyżka zimna woda

70 dag. ser biały mielony

Przygotowanie


1

Biszkopt:

2

Białka ubijać na sztywna piane, dodawać stopniowo cukier i po 1 żółtku, następnie dodać mąkę przesianą z proszkiemdo pieczenia,wymieszać. Piec w temp. 170-180 c na złoty kolor.

3

Wystudzony biszkopt przekroić na dwie części.

4

masa serowa:

5

Utrzeć margaryne z cukrem i jajkami i serem. Włożyć do garnka i podgrzewać aż do zagotowania na małymogniu, ciągle mieszając. Potem Wlać rozrobione w 1/3 szl. Mleka 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej, mieszać aż masa zacznie się gotować i zgęstnieje.

6

Gorącą masę wyłożyć na przepołowioną częsć biszkoptu, przykryć drugą częścią i polać gorącą polewą( wszystkie składniki polewy gotować razem przez 4 minuty).

Wartości odżywcze na porcję


Energia

527

kcal

Białka

16

gram

Węglowodany

52

gram

Tłuszcze

27

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły