Sernik z malinami

decomorreno
Sernik z malinami

0

4.7 / 3

Jeśli chcesz upiec pyszne, a do tego całkiem proste i piękne ciasto... to sernik z malinami będzie idealnym wyborem. Połączenie czekoladowego ciasta z dodatkiem bardzo delikatnej i puszystej masy sernikowej przełamanej smakiem słodkich malin jest obłędne! Ten sernik dosłownie pożera się wzrokiem! Przekonaj sie sam :)

13

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

380 g mąka pszenna tortowa lubella

30 g kakao decomorreno

2 łyżeczka proszek do pieczenia

1 szcz. sól

80 g cukier

170 g masło

2 szt. jaja

700 g ser twarogowy

120 g cukier

1 szt. budyń waniliowy

2 szt. jaja

60 śmietanka 36%

300 g maliny

Przygotowanie


1

Dno formy tortowej o średnicy 23 cm wyłóż papierem do pieczenia. Następnie w misce wymieszaj mąkę, kakao, proszek do pieczenia, cukier oraz sól. Dodaj drobno pokrojone zimne masło i zagnieć wstępnie ciasto, na tzw. okruchy.

2

Dodaj jajka i połącz całość na jednolite ciasto. Podziel ciasto na mniejszą (1/3) oraz większą (2/3) część ciasta. Większą częścią wyklej dno oraz boki formy. Włóż ciasto do lodówki aby dobrze się schłodziło.

3

W międzyczasie przygotuj masę. W misce utrzyj cukier, jajka, śmietankę oraz budyń. Następnie dodaj do niej ser twarogowy. Połowę masy serowej przełóż na kakaowy spód.

4

Następnie na wierzch połóż maliny i przykryj pozostałą częścią masy serowej. Na sam wierzch zetrzyj odstawioną wcześniej 1/3 ciasta i piecz przez 60 minut w 175 °C. Smacznego!

Kategorie


Alergeny


Mleko

Laktoza

Gluten

Jajka

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły