Sernik z malinami

malg
Sernik z malinami

1

0 / 0

Nie ma nic pyszniejszego, niż ciasta z sezonowymi owocami. Maliny, truskawki, porzeczki, jagody, agrest, wiśnie – człowiek może zwariować i …mocno przytyć;))) Przepis na dużą blachę.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

9 szt. żółtko jaja kurzego

2 szt. serek homogenizowany

2 szt. budyń

30 dek. mąka pszenna tortowa lubella

10 dek. margaryna zwykła

5 dek. cukier puder

0.50 kg ser biały

Przygotowanie


1

Ciasto: 30 dag maki, 10 dag margaryny, 3 żółtka, 5 dag cukru-pudru – zagnieść i schłodzić w lodówce.

2

Sernik: pół kg sera białego, 6 żółtek, 2 serki waniliowe (małe), 2 budynie w proszku – zmiksować na gładko.

3

Ciasto ścieram na tarce na posmarowaną tłuszczem blachę i wkładam do piekarnika. Na podpieczone kruche ciasto (piec około 10 minut) wykładam masę serową i piekę jeszcze 15 minut. Wyjmuję ciasto, wkładam maliny i dopiekam 10 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły