Sernik z malinami

malg

Nie ma nic pyszniejszego, niż ciasta z sezonowymi owocami. Maliny, truskawki, porzeczki, jagody, agrest, wiśnie – człowiek może zwariować i …mocno przytyć;))) Przepis na dużą blachę.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
377
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
37
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Nie ma nic pyszniejszego, niż ciasta z sezonowymi owocami. Maliny, truskawki, porzeczki, jagody, agrest, wiśnie – człowiek może zwariować i …mocno przytyć;))) Przepis na dużą blachę.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
9 szt. żółtko jaja kurzego
2 szt. serek homogenizowany
2 szt. budyń
30 dag. mąka pszenna tortowa lubella
10 dag. margaryna zwykła
5 dag. cukier puder
0.50 kg ser biały
Przygotowanie
Ciasto: 30 dag maki, 10 dag margaryny, 3 żółtka, 5 dag cukru-pudru – zagnieść i schłodzić w lodówce.
Sernik: pół kg sera białego, 6 żółtek, 2 serki waniliowe (małe), 2 budynie w proszku – zmiksować na gładko.
Ciasto ścieram na tarce na posmarowaną tłuszczem blachę i wkładam do piekarnika. Na podpieczone kruche ciasto (piec około 10 minut) wykładam masę serową i piekę jeszcze 15 minut. Wyjmuję ciasto, wkładam maliny i dopiekam 10 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
377
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
37
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.