1

Składniki

1.5 Kilograma
Ser do serników
1.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1.5 Łyżeczki
Olejek waniliowy
450 Gramów
ingridient
mąka Lubella Puszysta tortowa
300 Gramów
margaryna zwykła
225 Gramów
cukier
225 Gramów
cukier
225 Gramów
margaryna zwykła
1350 Gramów
Masa makowa
4.5 Sztuki
żółtko jaja kurzego
1.5 Sztuki
CUKIER WANILIOWY
4.5 Sztuki
jaja kurze całe
3 Sztuki
budyń śmietankowy
3 Łyżki
śmietana 18%
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Z podanych składników na ciasto kruche zagniatamy miękkie ciasto.
  2. Następnie ciasto wykładamy na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą blachę.
  3. Na ciasto wykładamy masę makową.
  4. Przygotowujemy masę serową: margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy ser, miksujemy. Gdy masa jest już jednolita, dodajemy jajka, budyń w proszku oraz aromat. Całość dokładnie miksujemy na najniższych obrotach.
  5. Masę serową wylewamy na masę makową.
  6. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy około godziny, aż ser się lekko zarumieni. Po wystudzeniu polewamy polewą czekoladową.

Opis

Ciasto idealne na święta

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!