Sernik z kokosem

m7

Idealny na przyjęcia.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
443
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
35
gram
Tłuszcze
27
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Idealny na przyjęcia.
18
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
25 porcji
Składniki
1 kg ser
2 łyżecz. proszek do pieczenia
2 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
0.50 szkl. olej
2.50 szkl. mleko
1 szkl. cukier
2 szt. jajko
2 szt. cukier waniliowy
2 szt. jajko
4 szt. żółtko jaja kurzego
2 szt. budyń waniliowy
4 szt. białko jaja kurzego
5 łyżka cukier
2 łyżka masło
2 łyżka cukier
15 dag. margaryna zwykła
25 dag. cukier puder
10 dag. wiórki kokosowe
Przygotowanie
Ciasto:
Wszystkie składniki zagniatamy w misce i wylepiamy blachę (uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia), brzegi blachy też. Ciasto jest dość rzadkie, dlatego moczymy ręce w oleju podczas wylepiania.
Masa:
Żółtka i całe jajka, cukier i cukier waniliowy miksujemy na puszystą masę. Dodajemy budyń, dalej miksujemy. Dodajemy olej, miksujemy. Dodajemy ser, miksujemy. Dodajemy mleko, miksujemy. Masa jest rzadka.
Wylewamy na blachę wylepioną ciastem. Możemy posypać rodzynkami. Ilość według uznania.
Pieczemy 50 minut w temp. 170*C z termoobiegiem.
Ubijamy pianę z 4 białek, dodajemy 5 łyżek cukru pudru.
Upieczony sernik wyjmujemy z piekarnika i smarujemy go bezą.
Zapiekamy. Beza musi się zarumienić.
Na patelni topimy 2 łyżki masła, dodajemy 10 dag wiórek kokosowych i 2 łyżki cukru. Zarumieniamy wiórki. Posypujemy bezę na serniku.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
443
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
35
gram
Tłuszcze
27
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.