Sernik z kokosem

m7
Sernik z kokosem

0

0 / 0

Idealny na przyjęcia.

18

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


25 porcji

Składniki

1 kg ser

2 łyżeczka proszek do pieczenia

2 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

0.50 szkl. olej

2.50 szkl. mleko

1 szkl. cukier

2 szt. jajko

2 szt. cukier waniliowy

2 szt. jajko

4 szt. żółtko jaja kurzego

2 szt. budyń waniliowy

4 szt. białko jaja kurzego

5 łyżka cukier

2 łyżka masło

2 łyżka cukier

15 dek. margaryna zwykła

25 dek. cukier puder

10 dek. wiórki kokosowe

Przygotowanie


1

Ciasto:

2

Wszystkie składniki zagniatamy w misce i wylepiamy blachę (uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia), brzegi blachy też. Ciasto jest dość rzadkie, dlatego moczymy ręce w oleju podczas wylepiania.

3

Masa:

4

Żółtka i całe jajka, cukier i cukier waniliowy miksujemy na puszystą masę. Dodajemy budyń, dalej miksujemy. Dodajemy olej, miksujemy. Dodajemy ser, miksujemy. Dodajemy mleko, miksujemy. Masa jest rzadka.

5

Wylewamy na blachę wylepioną ciastem. Możemy posypać rodzynkami. Ilość według uznania.

6

Pieczemy 50 minut w temp. 170*C z termoobiegiem.

7

Ubijamy pianę z 4 białek, dodajemy 5 łyżek cukru pudru.

8

Upieczony sernik wyjmujemy z piekarnika i smarujemy go bezą.

9

Zapiekamy. Beza musi się zarumienić.

10

Na patelni topimy 2 łyżki masła, dodajemy 10 dag wiórek kokosowych i 2 łyżki cukru. Zarumieniamy wiórki. Posypujemy bezę na serniku.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły