0

Składniki

1 Kilogram
Ser
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
2 Szklanki
mąka
0.5 Szklanki
olej
2.5 Szklanki
mleko
1 Szklanka
cukier
2 Sztuki
jajko
2 Sztuki
CUKIER WANILIOWY
2 Sztuki
jajko
4 Sztuki
żółtko jaja kurzego
2 Sztuki
budyń waniliowy
4 Sztuki
białko jaja kurzego
5 Łyżek
cukier
2 Łyżki
masło
2 Łyżki
cukier
15 Dekagramów
margaryna zwykła
25 Dekagramów
cukier puder
10 Dekagramów
wiórki kokosowe
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ciasto:
  2. Wszystkie składniki zagniatamy w misce i wylepiamy blachę (uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia), brzegi blachy też. Ciasto jest dość rzadkie, dlatego moczymy ręce w oleju podczas wylepiania.
  3. Masa:
  4. Żółtka i całe jajka, cukier i cukier waniliowy miksujemy na puszystą masę. Dodajemy budyń, dalej miksujemy. Dodajemy olej, miksujemy. Dodajemy ser, miksujemy. Dodajemy mleko, miksujemy. Masa jest rzadka.
  5. Wylewamy na blachę wylepioną ciastem. Możemy posypać rodzynkami. Ilość według uznania.
  6. Pieczemy 50 minut w temp. 170*C z termoobiegiem.
  7. Ubijamy pianę z 4 białek, dodajemy 5 łyżek cukru pudru.
  8. Upieczony sernik wyjmujemy z piekarnika i smarujemy go bezą.
  9. Zapiekamy. Beza musi się zarumienić.
  10. Na patelni topimy 2 łyżki masła, dodajemy 10 dag wiórek kokosowych i 2 łyżki cukru. Zarumieniamy wiórki. Posypujemy bezę na serniku.

Opis

Idealny na przyjęcia.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!