Sernik z kokosem

m7
Sernik z kokosem

Średnia 0 / 0

Oceń!

Idealny na przyjęcia.

18

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


25 porcji

Składniki

1 kg ser

2 łyżecz. proszek do pieczenia

2 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

0.50 szkl. olej

2.50 szkl. mleko

1 szkl. cukier

2 szt. jajko

2 szt. cukier waniliowy

2 szt. jajko

4 szt. żółtko jaja kurzego

2 szt. budyń waniliowy

4 szt. białko jaja kurzego

5 łyżka cukier

2 łyżka masło

2 łyżka cukier

15 dag. margaryna zwykła

25 dag. cukier puder

10 dag. wiórki kokosowe

Przygotowanie


Ciasto:

Wszystkie składniki zagniatamy w misce i wylepiamy blachę (uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia), brzegi blachy też. Ciasto jest dość rzadkie, dlatego moczymy ręce w oleju podczas wylepiania.

Masa:

Żółtka i całe jajka, cukier i cukier waniliowy miksujemy na puszystą masę. Dodajemy budyń, dalej miksujemy. Dodajemy olej, miksujemy. Dodajemy ser, miksujemy. Dodajemy mleko, miksujemy. Masa jest rzadka.

Wylewamy na blachę wylepioną ciastem. Możemy posypać rodzynkami. Ilość według uznania.

Pieczemy 50 minut w temp. 170*C z termoobiegiem.

Ubijamy pianę z 4 białek, dodajemy 5 łyżek cukru pudru.

Upieczony sernik wyjmujemy z piekarnika i smarujemy go bezą.

Zapiekamy. Beza musi się zarumienić.

Na patelni topimy 2 łyżki masła, dodajemy 10 dag wiórek kokosowych i 2 łyżki cukru. Zarumieniamy wiórki. Posypujemy bezę na serniku.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

443

kcal

Białka

15

gram

Węglowodany

35

gram

Tłuszcze

27

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły