SERNIK Z JABŁKAMI
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_1
![SERNIK Z JABŁKAMI](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F4428-1702057758379.jpeg&w=3840&q=75)
Wypiek, który zachwyci wszystkich gości? Mamy pewną propozycję! Dowiedz się, jak przygotować sernik z musem jabłkowym na ciasteczkowym spodzie.
0
3.3 / 6
Wypiek, który zachwyci wszystkich gości? Mamy pewną propozycję! Dowiedz się, jak przygotować sernik z musem jabłkowym na ciasteczkowym spodzie.
10
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
250 g ciastka kruche
80 g masło
6 szt. jabłka
2 opak. cukier waniliowy
2 łyżka woda
400 g twaróg
200 śmietanka kremowa 30%
120 g cukier
2 szt. jajko
2 łyżka mąka ziemniaczana
Przygotowanie
Masło rozpuść i pozostaw do wystygnięcia. Ciastka bardzo drobno pokrusz, dodaj do masła i wymieszaj. Formę wyłóż ciasteczkową masą i włóż na 30 min do lodówki.
Jabłka dokładnie umyj. Obierz ze skórki, wykrój gniazda nasienne i zetrzyj na tarce z małymi oczkami. W garnku umieść jabłka, cukier waniliowy i wodę. Gotuj, aż masa będzie miała konsystencję musu.
Cukier i jajka utrzyj. Dodaj twaróg, śmietanę i mąkę ziemniaczaną. Wymieszaj do połączenia składników. Na ciasteczkowy spód wyłóż mus jabłkowy, a następnie masę serową.
Piekarnik rozgrzej do 180° C. Ciasto piecz przez 45 min. Po ostygnięciu posyp cukrem pudrem.