SERNIK Z JABŁKAMI

kontakt_1
SERNIK Z JABŁKAMI

0

3.3 / 6

Wypiek, który zachwyci wszystkich gości? Mamy pewną propozycję! Dowiedz się, jak przygotować sernik z musem jabłkowym na ciasteczkowym spodzie.

10

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

250 g ciastka kruche

80 g masło

6 szt. jabłka

2 opak. cukier waniliowy

2 łyżka woda

400 g twaróg

200 śmietanka kremowa 30%

120 g cukier

2 szt. jajko

2 łyżka mąka ziemniaczana

Przygotowanie


1

Masło rozpuść i pozostaw do wystygnięcia. Ciastka bardzo drobno pokrusz, dodaj do masła i wymieszaj. Formę wyłóż ciasteczkową masą i włóż na 30 min do lodówki.

2

Jabłka dokładnie umyj. Obierz ze skórki, wykrój gniazda nasienne i zetrzyj na tarce z małymi oczkami. W garnku umieść jabłka, cukier waniliowy i wodę. Gotuj, aż masa będzie miała konsystencję musu.

3

Cukier i jajka utrzyj. Dodaj twaróg, śmietanę i mąkę ziemniaczaną. Wymieszaj do połączenia składników. Na ciasteczkowy spód wyłóż mus jabłkowy, a następnie masę serową.

4

Piekarnik rozgrzej do 180° C. Ciasto piecz przez 45 min. Po ostygnięciu posyp cukrem pudrem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły