Sernik z brzoskwiniami na kakaowym spodzie

m7

Wspaniałe połączenie twarogu i owoców.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
336
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
33
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Wspaniałe połączenie twarogu i owoców.
12
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
1 kg ser twarogowy
1 łyżecz. proszek do pieczenia
0.75 szkl. cukier
3 szt. jaja kurze całe
1 szt. budyń waniliowy
1 szt. brzoskwinia w syropie
2 szt. żółtko jaja kurzego
3 łyżka kakao decomorreno
40 dag. mąka pszenna tortowa
15 dag. cukier
20 dag. margaryna zwykła
15 dag. margaryna zwykła
Przygotowanie
Ciasto: składniki ciasta dobrze zagniatamy, formujemy kulę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do zamrażalnika na pół godziny.
Masa serowa: jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę, dodajemy ser, budyń oraz stopioną margarynę, całość dokładnie miksujemy, aby składniki się ładnie połączyły i wyszła jednolita masa.
Brzoskwinie osączamy z zalewy, kroimy na mniejsze kawałki.
Następnie blachę natłuszczamy i smarujemy bułką tartą.
Ścieramy na tartce 3/4 ciasta.
Na ciasto wykładamy połowę masy serowej, na masę układamy pokrojone brzoskwinie i całość zalewamy resztą masy.
Na wierzch ścieramy pozostałe ciasto. Pieczemy około godziny w temp. 180*c.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
336
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
33
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.