Sernik z brzoskwiniami na kakaowym spodzie

m7
Sernik z brzoskwiniami na kakaowym spodzie

Średnia 0 / 0

Oceń!

Wspaniałe połączenie twarogu i owoców.

12

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

1 kg ser twarogowy

1 łyżecz. proszek do pieczenia

0.75 szkl. cukier

3 szt. jaja kurze całe

1 szt. budyń waniliowy

1 szt. brzoskwinia w syropie

2 szt. żółtko jaja kurzego

3 łyżka kakao decomorreno

40 dag. mąka pszenna tortowa

15 dag. cukier

20 dag. margaryna zwykła

15 dag. margaryna zwykła

Przygotowanie


Ciasto: składniki ciasta dobrze zagniatamy, formujemy kulę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do zamrażalnika na pół godziny.

Masa serowa: jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę, dodajemy ser, budyń oraz stopioną margarynę, całość dokładnie miksujemy, aby składniki się ładnie połączyły i wyszła jednolita masa.

Brzoskwinie osączamy z zalewy, kroimy na mniejsze kawałki.

Następnie blachę natłuszczamy i smarujemy bułką tartą.

Ścieramy na tartce 3/4 ciasta.

Na ciasto wykładamy połowę masy serowej, na masę układamy pokrojone brzoskwinie i całość zalewamy resztą masy.

Na wierzch ścieramy pozostałe ciasto. Pieczemy około godziny w temp. 180*c.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

336

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

33

gram

Tłuszcze

18

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły