Sernik z brzoskwiniami na kakaowym spodzie

m7
Sernik z brzoskwiniami na kakaowym spodzie

0

0 / 0

Wspaniałe połączenie twarogu i owoców.

12

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

1 kg ser twarogowy

1 łyżeczka proszek do pieczenia

0.75 szkl. cukier

3 szt. jaja kurze całe

1 szt. budyń waniliowy

1 szt. brzoskwinia w syropie

2 szt. żółtko jaja kurzego

3 łyżka kakao decomorreno

40 dek. mąka pszenna tortowa

15 dek. cukier

20 dek. margaryna zwykła

15 dek. margaryna zwykła

Przygotowanie


1

Ciasto: składniki ciasta dobrze zagniatamy, formujemy kulę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do zamrażalnika na pół godziny.

2

Masa serowa: jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę, dodajemy ser, budyń oraz stopioną margarynę, całość dokładnie miksujemy, aby składniki się ładnie połączyły i wyszła jednolita masa.

3

Brzoskwinie osączamy z zalewy, kroimy na mniejsze kawałki.

4

Następnie blachę natłuszczamy i smarujemy bułką tartą.

5

Ścieramy na tartce 3/4 ciasta.

6

Na ciasto wykładamy połowę masy serowej, na masę układamy pokrojone brzoskwinie i całość zalewamy resztą masy.

7

Na wierzch ścieramy pozostałe ciasto. Pieczemy około godziny w temp. 180*c.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły