0

Składniki

1 Kilogram
Ser twarogowy
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
0.75 Szklanki
cukier
3 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
budyń waniliowy
1 Sztuka
brzoskwinia w syropie
2 Sztuki
żółtko jaja kurzego
3 Łyżki
kakao w proszku
40 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
15 Dekagramów
cukier
20 Dekagramów
margaryna zwykła
15 Dekagramów
margaryna zwykła
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto: składniki ciasta dobrze zagniatamy, formujemy kulę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do zamrażalnika na pół godziny.
  2. Masa serowa: jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę, dodajemy ser, budyń oraz stopioną margarynę, całość dokładnie miksujemy, aby składniki się ładnie połączyły i wyszła jednolita masa.
  3. Brzoskwinie osączamy z zalewy, kroimy na mniejsze kawałki.
  4. Następnie blachę natłuszczamy i smarujemy bułką tartą.
  5. Ścieramy na tartce 3/4 ciasta.
  6. Na ciasto wykładamy połowę masy serowej, na masę układamy pokrojone brzoskwinie i całość zalewamy resztą masy.
  7. Na wierzch ścieramy pozostałe ciasto. Pieczemy około godziny w temp. 180*c.

Opis

Wspaniałe połączenie twarogu i owoców.

Podobne przepisy

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Sernik z makiem

Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Toffi

Średni Do 1 godz
Toffi

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Łatwy Do 1 godz
Ekspresowe ciasto czekoladowe

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Jabłecznik

Średni Do 1 godz
Jabłecznik

Mazurek

Łatwy Do 1 godz
Mazurek

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!