Sernik z brzoskwiniami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_1
![Sernik z brzoskwiniami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975739237.jpeg&w=3840&q=75)
Ze świecą szukać osób, które nie lubią sernika. Ten klasyk od lat gości na naszych, nie tylko świątecznych, stołach. Ta odmiana ulubionego deseru długo nie da o sobie zapomnieć. Puszysty, delikatny i nieziemsko pyszny sernik z brzoskwiniami to po prostu smakowy pewniak!
0
0 / 0
Ze świecą szukać osób, które nie lubią sernika. Ten klasyk od lat gości na naszych, nie tylko świątecznych, stołach. Ta odmiana ulubionego deseru długo nie da o sobie zapomnieć. Puszysty, delikatny i nieziemsko pyszny sernik z brzoskwiniami to po prostu smakowy pewniak!
11
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
800 g twaróg sernikowy
200 g twaróg półtłusty
0.50 kostka masło
6 szt. jaja kurze
1 opak. cukier waniliowy
1 szkl. cukier
1 szt. budyń śmietankowy
300 śmietana 30%
2 szkl. mąka lubella puszysta tortowa
1 szczyp. sól
2 łyżka żelatyna
Przygotowanie
Z mąki przesianej z proszkiem do pieczenia, cukru, masła i jaj zagnieść ciasto kruche, z dodatkiemszczypty soli. Zawinąć w folię spożywczą i schłodzić ok. pół godziny w lodówce.
Schłodzonym ciastem wyłożyć blaszkę do pieczenia. Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Żółtka oddzielić od białek. Żółtka dodać po jednym do puszystego masła. Z białek ubić pianę. Do masy maślano jajecznej dodać ser w kostce, następnie twaróg sernikowy oraz dodać budyń w proszku. Kremówkę ubić na sztywno, dodać do masy. Na koniec dodać ubitą pianę z białek. Masę serową wyłożyć na kruchy spód w blaszce. Piec ok. 1 godzinę w 180 stopniach Celsjusza. Upieczony sernik odstawić do wystudzenia. Z brzoskwiń odlać pół szklanki syropu i rozmieszać w nim 2 łyżki żelatyny. Odstawić na kilka minut do napęcznienia, a następnie podgrzać aż żelatyna się rozpuści.
Brzoskwinie z puszki odsączyć z syropu i zblendować na gładką masę, a następnie dodać do nich żelatynę w syropie. Wymieszać dokładnie.
Gotową masę brzoskwiniową wylać na wystudzony sernik i wstawić do lodówki na noc.