Sernik z brzoskwiniami

eluchap
Sernik z brzoskwiniami

0

0 / 0

Uwielbiam serniki w każdej postaci

14

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

1 kg twaróg

2 łyżeczka proszek do pieczenia

1 kost. margaryna zwykła

1 kost. masło

250 g cukier puder

800 g brzoskwinia w syropie

3 szkl. mąka pszenna tortowa

1 szkl. cukier puder

5 szt. żółtko jaja kurzego

6 szt. jaja kurze całe

2 szt. budyń śmietankowy

5 szt. białko jaja kurzego

1 łyżka mąka ziemniaczana

0.50 szkl. cukier puder

Przygotowanie


1

Ciasto: Z podanych składników zagnieść kruche ciasto i podzielić na dwie części (2/3 i 1/3).

2

Najmniejszą cześć włożyć do lodówki(po schłodzeniu będzie lepiej zetrzeć na tarce) większym kawałkiem ciasta wyłożyć blachę( najlepiej na papierze do pieczenia),po nakłuwać widelcem.

3

Na ciasto wlać masę serową

4

Masę serową uzyskamy przez utarcie masła z cukrem pudrem na puch.

5

Następnie dodajemy cały czas ucierając po jednym żółtku.

6

Gdy masa będzie jednolita dodajemy w kilku częściach twaróg i cały czas ucierając dodajemy budyń śmietankowy i dalej miksujemy do połączenia wszystkich składniki.

7

Na koniec dodajemy pianę ubitą z pozostałych białek,mieszamy drewnianą łyżką.

8

Brzoskwinie z puszki odsączamy na sicie,kroimy w plastry i wykładamy na masę serową.

9

Na owoce rozkładamy pianę.

10

Pianka: Białka z cukrem ubijamy na sztywno,na koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną delikatnie łączymy.

11

Na pianę potrzeć na tarce o dużych oczkach schłodzone ciasto.

12

Sernik pieczemy w temp.175 stopni przez 1godz. i 15minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły