Sernik z brzoskwiniami

m7
Sernik z brzoskwiniami

0

0 / 0

Bardzo dobry sernik z brzoskwiniami, który zasmakuje każdemu

13

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

2 łyżecz. proszek do pieczenia

1 kostka masło

0.75 szkl. cukier puder

0.50 szkl. cukier

3 szkl. mąka pszenna tortowa

0.50 szkl. bakalie

1 szt. kisiel wiśniowy

1 szt. budyń śmietankowy

2 szt. jaja kurze całe

4 szt. żółtko jaja kurzego

1 szt. aromat migdałowy

1 szt. brzoskwinia w syropie

70 dag. twaróg

Przygotowanie


1

Produkty na ciasto posiekać i wyrobić na jednolitą masę. Odłożyć 1/3 część i zamrozić do posypania wierzchu ciasta. Resztę ciasta schłodzić w lodówce, wyłożyć na blaszkę.

2

Zmiksowaną masę serową wyłożyć na ciasto. Na masę serową ułożyć brzoskwinie, przykryć pianą z białek z dodatkiem kisieli wiśniowego i posypać zamrożonym ciastem.

3

Piec w temp 170-180st.C ok. 50 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

373

kcal

Białka

11

gram

Węglowodany

46

gram

Tłuszcze

16

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły