Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Prosty, tradycyjny przepis na przepyszny sernik Wiedeński. Do sernika wiedeńskiego, trzeba za każdym razem użyć trzykrotnie mielonego twarogu, to dzięki temu jest delikatnie puszysty i po prostu, rozpływa się w ustach. Koniecznie spróbuj wersji z obłędnie czekoladową polewą i wiśniami kandyzowanymi!
MASA SERNIKOWA: |
|||
1 | Łyżka | ||
![]() |
|||
1 | Kilogram |
Ser twarogowy
|
|
6 | Sztuk |
jaja kurze całe
|
|
220 | Gramów |
cukier
|
|
2 | Łyżki |
mąka ziemniaczana
|
|
POLEWA CZEKOLADOWA |
|||
60 | Gramów | ||
![]() |
|||
125 | Gramów |
masło
|
|
110 | Gramów |
cukier puder
|
|
60 | Mililitrów |
Śmietanka 36%
|
|
1 | Puszka |
Frużelina wiśniowa
|
|
Alergeny | |||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |