Sernik wiedeński

m7
Sernik wiedeński

3

0 / 0

Aromatyczny, puszysty, tradycyjny sernik wiedeński uda Ci się z naszym przepisem. Polecamy podawać go z sosem czekoladowym.

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 olejek migdałowy

1 szkl. cukier

4 szt. jajko

1 łyżka mąka ziemniaczana

1 łyżka bułka tarta

50 dag. twaróg

12 dag. masło

5 dag. skórka z pomarańczy

3 dag. skórka z cytryny

5 dag. rodzynki

2 dag. tłuszcz

5 dag. migdały

Przygotowanie


1

Ser przepuścić 2 razy przez maszynkę.

2

Żółtka utrzeć z cukrem oraz stopionym masłem i połączyć z serem. Dokładnie mieszając, dodać mąkę ziemniaczaną i dodatki aromatyczne.

3

Na końcu wymieszać lekko ze sztywną pianą ubitą z białek.

4

Formę wysmarować tłuszczem i wysypać tartą bułką.

5

Włożyć do niej masę, smarując po wierzchu białkiem.

6

Piec ok. 45 min, w temperaturze 130 stopni C.

7

Pozostawić w otwartym wygaszonym piekarniku ok.10 min. Wyjmować z formy po całkowitym ostygnięciu.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły