Sernik Wiedeński
m7
Sprawdzony przepis, rozpływa się w ustach
0
0 / 0
Sprawdzony przepis, rozpływa się w ustach
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
40 porcji
Składniki
1 kg ser biały
1 łyżeczka proszek do pieczenia
1.50 szkl. cukier
8 szt. jajko
4 szt. ziemniaki ugotowane
1 szt. masło
1 szt. cukier waniliowy
1 szt. skórka z cytryny
1 łyżka mąka ziemniaczana
10 dek. rodzynki
5 dek. kandyzowana skórka pomarańczowa
Przygotowanie
Sztywno ubić pianę z białek, dodać do makutry. Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia. Lekko wymieszać. Piec około jednej godziny w dobrze nagrzanym piekarniku. Można polukrować. Smacznego
w makutrze utrzeć tłuszcz, dodawać po jednym żółtku, łyżce sera z ziemniakami i po trochu cukru.Po wyczerpaniu składników dodać wszystkie aromaty.
ser zemleć w maszynce z ugotowanymi ziemniakami.