Sernik Wiedeński

m7
Sernik Wiedeński

0

0 / 0

Sprawdzony przepis, rozpływa się w ustach

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


40 porcji

Składniki

1 kg ser biały

1 łyżeczka proszek do pieczenia

1.50 szkl. cukier

8 szt. jajko

4 szt. ziemniaki ugotowane

1 szt. masło

1 szt. cukier waniliowy

1 szt. skórka z cytryny

1 łyżka mąka ziemniaczana

10 dek. rodzynki

5 dek. kandyzowana skórka pomarańczowa

Przygotowanie


1

Sztywno ubić pianę z białek, dodać do makutry. Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia. Lekko wymieszać. Piec około jednej godziny w dobrze nagrzanym piekarniku. Można polukrować. Smacznego

2

w makutrze utrzeć tłuszcz, dodawać po jednym żółtku, łyżce sera z ziemniakami i po trochu cukru.Po wyczerpaniu składników dodać wszystkie aromaty.

3

ser zemleć w maszynce z ugotowanymi ziemniakami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły