Example thumb
0

Składniki

1 Kilogram
ser biały
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
2 Łyżeczki
Aromat rumowy
1 Kostka
masło extra
1 Szklanka
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
cukier
1.5 Szklanki
cukier
5 Sztuk
jaja kurze całe
6 Sztuk
jaja kurze całe
2 Łyżki
kakao w proszku
2 Łyżki
mąka ziemniaczana
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Z podanych składników na ciasto pieczemy biszkopt. Upieczony i wystudzony biszkopt przekrawamy na pół, tniemy w paski o szerokości 2 cm.
  2. Masa serowa: ser mielimy. Masło ucieramy z żółtkami oraz cukrem, dodajemy pozostałe składniki oraz ser, dokładnie miksujemy. Z białek ubijamy pianę, dodajemy do sera i bardzo ostrożnie mieszamy.
  3. W blasze układamy paski biszkoptu w odległości 2 cm jeden od drugiego. W wolne miejsca układamy masę serową, następnie na ser układamy paski biszkoptu, a na biszkopt znowu ser.
  4. Pieczemy w temp. 180*c około godziny.
  5. Po upieczeniu ciasto kroimy na skos.

Opis

Wspaniale prezentuje się na stole.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!