Sernik świąteczny z brzoskwiniami
klaudiakot1997
Przepyszny sernik świąteczny z brzoskwiniami, który smakuje wyjątkowo.
0
0 / 0
Przepyszny sernik świąteczny z brzoskwiniami, który smakuje wyjątkowo.
16
Składniki
120 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
2 szkl. mąka lubella puszysta tortowa
0.50 szkl. cukier
0.50 kostka margaryna
2 łyżecz. proszek do pieczenia
1 szt. jajko
3 łyżka śmietana 18%
1 kg ser biały (z kubełka)
5 szt. jaja l
0.50 kostka margaryna
0.50 szkl. śmietana 30%
3 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
1 szt. budyń śmietankowy
2 łyżka mąka ziemniaczana
1.50 szkl. cukier
1 puszka brzoskwinie w puszce
1 opak. cukier waniliowy
Przygotowanie
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Dzielimy je na pół. Rozwałkowujemy jedna część ciasta i wykładamy do przygotowanej blachy wyłożonej papierem do pieczenia.
Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka, margarynę i cukier oraz cukier waniliowy ucieramy na puszysta masę. Do utartej masy dodajemy ser, śmietanę 30% , olej, mąkę ziemniaczaną i budyń. Całość mieszamy. Oddzielnie ubijamy białka na sztywną pianę i delikatnie łączymy z masą serową. Brzoskwinie kroimy w kostkę i dodajemy do przygotowanej masy serowej.
Gotową masę serową wylewamy do blachy wyłożonej ciastem. Pozostałą część ciasta rwiemy na mniejsze kawałki i układamy na masie serowej. Pieczemy 50 minut w temperaturze 180 stopni. Studzimy.