Sernik świąteczny z brzoskwiniami

klaudiakot1997
Sernik świąteczny z brzoskwiniami

0

0 / 0

Przepyszny sernik świąteczny z brzoskwiniami, który smakuje wyjątkowo.

16

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

2 szkl. mąka lubella puszysta tortowa

0.50 szkl. cukier

0.50 kost. margaryna

2 łyżeczka proszek do pieczenia

1 szt. jajko

3 łyżka śmietana 18%

1 kg ser biały (z kubełka)

5 szt. jaja l

0.50 kost. margaryna

0.50 szkl. śmietana 30%

3 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

1 szt. budyń śmietankowy

2 łyżka mąka ziemniaczana

1.50 szkl. cukier

1 pusz. brzoskwinie w puszce

1 opak. cukier waniliowy

Przygotowanie


1

Z podanych składników zagniatamy ciasto. Dzielimy je na pół. Rozwałkowujemy jedna część ciasta i wykładamy do przygotowanej blachy wyłożonej papierem do pieczenia.

2

Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka, margarynę i cukier oraz cukier waniliowy ucieramy na puszysta masę. Do utartej masy dodajemy ser, śmietanę 30% , olej, mąkę ziemniaczaną i budyń. Całość mieszamy. Oddzielnie ubijamy białka na sztywną pianę i delikatnie łączymy z masą serową. Brzoskwinie kroimy w kostkę i dodajemy do przygotowanej masy serowej.

3

Gotową masę serową wylewamy do blachy wyłożonej ciastem. Pozostałą część ciasta rwiemy na mniejsze kawałki i układamy na masie serowej. Pieczemy 50 minut w temperaturze 180 stopni. Studzimy.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły