0

Składniki

Ciasto:

2 Szklanki
0.5 Szklanki
cukier
0.5 Kostki
margaryna
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Sztuka
jajko
3 Łyżki
śmietana 18%

Masa serowa:

1 Kilogram
Ser biały (z kubełka)
5 Sztuk
jajka
0.5 Kostki
margaryna
0.5 Szklanki
Śmietana 30%
3 Łyżki
olej rzepakowy uniwersalny
1 Sztuka
budyń śmietankowy
2 Łyżki
mąka ziemniaczana
1.5 Szklanki
cukier
1 Puszka
Brzoskwinie w puszce
1 Opakowanie
CUKIER WANILIOWY
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Dzielimy je na pół. Rozwałkowujemy jedna część ciasta i wykładamy do przygotowanej blachy wyłożonej papierem do pieczenia.
  2. Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka, margarynę i cukier oraz cukier waniliowy ucieramy na puszysta masę. Do utartej masy dodajemy ser, śmietanę 30% , olej, mąkę ziemniaczaną i budyń. Całość mieszamy. Oddzielnie ubijamy białka na sztywną pianę i delikatnie łączymy z masą serową. Brzoskwinie kroimy w kostkę i dodajemy do przygotowanej masy serowej.
  3. Gotową masę serową wylewamy do blachy wyłożonej ciastem. Pozostałą część ciasta rwiemy na mniejsze kawałki i układamy na masie serowej. Pieczemy 50 minut w temperaturze 180 stopni. Studzimy.

Opis

Przepyszny sernik świąteczny z brzoskwiniami, który smakuje wyjątkowo.

Podobne przepisy

Kruche ciasto jagodowo - wiśniowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasto jagodowo - wiśniowe

Babka cytrynowa

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Ciasto ucierane pod makowiec lub sernik

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ciasto ucierane pod makowiec lub sernik

Sernik z makiem

Przepis
Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Czekociasto z patelni

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Czekociasto z patelni

Muffiny kakaowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffiny kakaowe

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!