Sernik rosa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sernik rosa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977479088.jpeg&w=3840&q=75)
Przepis bardzo prosty w przygotowaniu i świetnie smakuje. Wiążą się z nim miłe wspomnienia, gdyż jest u mnie w domu przygotowany zawsze na święta.
0
0 / 0
Przepis bardzo prosty w przygotowaniu i świetnie smakuje. Wiążą się z nim miłe wspomnienia, gdyż jest u mnie w domu przygotowany zawsze na święta.
16
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
15 porcji
Składniki
1 kg twaróg
0.50 łyżecz. proszek do pieczenia
0.33 kostka margaryna
0.50 l mleko
1 szkl. mąka pszenna tortowa
0.33 szkl. cukier
0.50 szkl. olej
1 szkl. cukier
0.75 szkl. cukier puder
1 szt. żółtko jaja kurzego
4 szt. żółtko jaja kurzego
2 szt. jaja kurze całe
1 szt. budyń waniliowy
1 szt. brzoskwinia w syropie
1 łyżka olej
0.50 łyżka śmietana kwaśna
Przygotowanie
Zmiksować wszystkie składniki na kruche ciasto i wysmarować formę (najlepiej okrągłą) wyłożoną wcześniej papierem do pieczenia.
zmiksować wszystkie składniki na wkład (oprócz brzoskwiń), wylać na formę i powsadzać gdzieniegdzie ćwiartki brzoskwiń.
zapiec 45 minut w 180 stopniach.
w międzyczasie zmiksować na sztywną pianę białka z 3/4 szklanki cukru pudru
po wyjęciu ciasta z piekarnika włożyć na nie pianę (nierówno) i piec tak jeszcze 15 min.
najlepszy po wystygnięciu.