Sernik rosa

m7
Sernik rosa

0

0 / 0

Przepis bardzo prosty w przygotowaniu i świetnie smakuje. Wiążą się z nim miłe wspomnienia, gdyż jest u mnie w domu przygotowany zawsze na święta.

16

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

1 kg twaróg

0.50 łyżeczka proszek do pieczenia

0.33 kost. margaryna

0.50 l mleko

1 szkl. mąka pszenna tortowa

0.33 szkl. cukier

0.50 szkl. olej

1 szkl. cukier

0.75 szkl. cukier puder

1 szt. żółtko jaja kurzego

4 szt. żółtko jaja kurzego

2 szt. jaja kurze całe

1 szt. budyń waniliowy

1 szt. brzoskwinia w syropie

1 łyżka olej

0.50 łyżka śmietana kwaśna

Przygotowanie


1

Zmiksować wszystkie składniki na kruche ciasto i wysmarować formę (najlepiej okrągłą) wyłożoną wcześniej papierem do pieczenia.

2

zmiksować wszystkie składniki na wkład (oprócz brzoskwiń), wylać na formę i powsadzać gdzieniegdzie ćwiartki brzoskwiń.

3

zapiec 45 minut w 180 stopniach.

4

w międzyczasie zmiksować na sztywną pianę białka z 3/4 szklanki cukru pudru

5

po wyjęciu ciasta z piekarnika włożyć na nie pianę (nierówno) i piec tak jeszcze 15 min.

6

najlepszy po wystygnięciu.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły