Sernik z pianką kokosową

m7
Sernik z pianką kokosową

0

4.3 / 3

Sernik jest wyśmienity. Należy do tych mokrych, ale zarazem jest kremowy i puszysty. A jego zwieńczeniem jest kokosowa pianka. Pycha!

16

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


18 porcji

Składniki

1 kg twaróg

1 łyżecz. cukier waniliowy

1 łyżecz. proszek do pieczenia

100 g masło

150 g wiórki kokosowe

1.50 szkl. mąka pszenna tortowa

0.75 szkl. cukier

0.75 szkl. mleko

0.30 szkl. cukier

2 szt. żółtko jaja kurzego

6 szt. żółtko jaja kurzego

2 szt. budyń śmietankowy

6 szt. białko jaja kurzego

1 łyżka śmietana 18%

0.50 szkl. cukier puder

0.75 szkl. olej

Przygotowanie


1

Wszystkie składniki na ciasto posiekać i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię, schłodzić ok. 30 minut w lodówce.

2

Żółtka utrzeć z cukrem, ucierając dodać ser, mleko, olej, budyń i olejek.

3

Białka ubić z cukrem na szklista masę, dodać wiórki kokosowe

4

Formę (27cm x 23cm) wyłożyć papierem dopieczenia i wylepić ciastem. Masę serową wyłożyć na ciasto. Piec 50 minut w temperaturze 180 st. C. Pod koniec pieczenia piankę wyłożyć równomiernie na sernik. Piec jeszcze ok. 20 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

408

kcal

Białka

11

gram

Węglowodany

33

gram

Tłuszcze

26

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły