Example thumb
2

Składniki

0.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
0.75 Szklanki
cukier
0.75 Szklanki
mąka pszenna
0.5 Szklanki
cukier
0.5 Szklanki
cukier
4 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
Aromat waniliowy
4 Sztuki
żółtko jaja kurzego
1 Sztuka
Galaretka wiśniowa
4 Sztuki
białko jaja kurzego
1 Sztuka
Galaretka agrestowa
3 Łyżki
Kokos
20 Dekagramów
margaryna zwykła
60 Dekagramów
ser biały
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. Piec ok. 25 minut w temperaturze 170 °C. Ostudzić i nasączyć wodą z aromatem waniliowym.
  2. Miękką margarynę utrzeć z cukrem dodając po jednym żółtku. Dalej ucierając dodawać po trochu zmielonego sera i tężejącą galaretkę wiśniową rozpuszczoną wcześniej w 1 szklance gorącej wody. Masę serową wyłożyć na upieczony i ostudzony biszkopt.
  3. Białka ubić dodać cukier. Następnie dodać tężejącą galaretkę agrestową rozpuszczoną wcześniej w 2 szklankach gorącej wody, i wyłożyć na masę serową.
  4. Wierzch ciasta posypać kokosem. Schłodzić w lodówce.

Opis

Palce lizać

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!