Sernik Puchatek

m7
Sernik Puchatek

2

0 / 0

Palce lizać

14

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

20 dek. margaryna zwykła

0.50 łyżeczka proszek do pieczenia

0.75 szkl. cukier

0.75 szkl. mąka pszenna

0.50 szkl. cukier

0.50 szkl. cukier

4 szt. jaja kurze całe

1 szt. aromat waniliowy

4 szt. żółtko jaja kurzego

1 szt. galaretka wiśniowa

4 szt. białko jaja kurzego

1 szt. galaretka agrestowa

3 łyżka kokos

60 dek. ser biały

Przygotowanie


1

Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. Piec ok. 25 minut w temperaturze 170 °C. Ostudzić i nasączyć wodą z aromatem waniliowym.

2

Miękką margarynę utrzeć z cukrem dodając po jednym żółtku. Dalej ucierając dodawać po trochu zmielonego sera i tężejącą galaretkę wiśniową rozpuszczoną wcześniej w 1 szklance gorącej wody. Masę serową wyłożyć na upieczony i ostudzony biszkopt.

3

Białka ubić dodać cukier. Następnie dodać tężejącą galaretkę agrestową rozpuszczoną wcześniej w 2 szklankach gorącej wody, i wyłożyć na masę serową.

4

Wierzch ciasta posypać kokosem. Schłodzić w lodówce.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły