Sernik z pianką kokosową
m7
Sernik jest wyśmienity. Należy do tych mokrych, ale zarazem jest kremowy i puszysty. A jego zwieńczeniem jest kokosowa pianka. Pycha!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
408
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
33
gram
Tłuszcze
26
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
4.3 / 3
Sernik jest wyśmienity. Należy do tych mokrych, ale zarazem jest kremowy i puszysty. A jego zwieńczeniem jest kokosowa pianka. Pycha!
16
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
18 porcji
Składniki
1 kg twaróg
1 łyżecz. cukier waniliowy
1 łyżecz. proszek do pieczenia
100 g masło
150 g wiórki kokosowe
1.50 szkl. mąka pszenna tortowa
0.75 szkl. cukier
0.75 szkl. mleko
0.30 szkl. cukier
2 szt. żółtko jaja kurzego
6 szt. żółtko jaja kurzego
2 szt. budyń śmietankowy
6 szt. białko jaja kurzego
1 łyżka śmietana 18%
0.50 szkl. cukier puder
0.75 szkl. olej
Przygotowanie
Wszystkie składniki na ciasto posiekać i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię, schłodzić ok. 30 minut w lodówce.
Żółtka utrzeć z cukrem, ucierając dodać ser, mleko, olej, budyń i olejek.
Białka ubić z cukrem na szklista masę, dodać wiórki kokosowe
Formę (27cm x 23cm) wyłożyć papierem dopieczenia i wylepić ciastem. Masę serową wyłożyć na ciasto. Piec 50 minut w temperaturze 180 st. C. Pod koniec pieczenia piankę wyłożyć równomiernie na sernik. Piec jeszcze ok. 20 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
408
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
33
gram
Tłuszcze
26
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.