Sernik pistacjowy z malinami

maspexdigital
Sernik pistacjowy z malinami

0

5 / 1

Kremowy i aksamitny sernik na kruchym spodzie idealnie sprawdzi się na wizytę gości. Do tego niesamowite połączenie słonych pistacji i słodkich malin to prawdziwe niebo na talerzu.

7

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

150 g ciastka zbożowe

30 g masło

600 g twarożek kanapkowy

60 g biała czekolada

100 g masło pistacjowe

2 szt. jajko

50 g pistacje

Przygotowanie


1

Pokruszone ciasteczka mieszamy z roztopionym masłem.

2

Mieszankę wykładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia (o średnicy 18 cm).

3

Zapiekamy 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, po czym odstawiamy do wystudzenia.

4

Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Odstawiamy do przestudzenia.

5

Twaróg miksujemy z jajkami. Dodajemy roztopiona czekoladę i masło pistacjowe.

6

Dokładnie łączymy składniki i wylewamy na podpieczony spód.

7

Pieczemy godzinę w 180 stopniach. Studzimy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach.

8

Wystudzony smarujemy dżemem i dekorujemy pistacjami. Sernik najlepiej pokroić po kilku godzinach.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

354

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

19

gram

Tłuszcze

27

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły