Sernik pistacjowy z malinami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Sernik pistacjowy z malinami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973887116.jpeg&w=3840&q=75)
Kremowy i aksamitny sernik na kruchym spodzie idealnie sprawdzi się na wizytę gości. Do tego niesamowite połączenie słonych pistacji i słodkich malin to prawdziwe niebo na talerzu.
0
5 / 1
Kremowy i aksamitny sernik na kruchym spodzie idealnie sprawdzi się na wizytę gości. Do tego niesamowite połączenie słonych pistacji i słodkich malin to prawdziwe niebo na talerzu.
7
Składniki
120 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
150 g ciastka zbożowe
30 g masło
600 g twarożek kanapkowy
60 g biała czekolada
100 g masło pistacjowe
2 szt. jajko
50 g pistacje
Przygotowanie
Pokruszone ciasteczka mieszamy z roztopionym masłem.
Mieszankę wykładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia (o średnicy 18 cm).
Zapiekamy 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, po czym odstawiamy do wystudzenia.
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Odstawiamy do przestudzenia.
Twaróg miksujemy z jajkami. Dodajemy roztopiona czekoladę i masło pistacjowe.
Dokładnie łączymy składniki i wylewamy na podpieczony spód.
Pieczemy godzinę w 180 stopniach. Studzimy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach.
Wystudzony smarujemy dżemem i dekorujemy pistacjami. Sernik najlepiej pokroić po kilku godzinach.