Sernik "palce lizać"

m7
Sernik "palce lizać"

0

0 / 0

Sernik "palce lizać"

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

0.75 kg ser biały

1 szcz. tłuszcz

1 szcz. rodzynki

0

2 szkl. cukier

5 szt. jaja kurze całe

3 szt. ziemniaki ugotowane

1 szt. cukier waniliowy

0.75 szt. margaryna zwykła

0

1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

Przygotowanie


1

żółtka utrzeć z cukrem i wanilią.

2

Przepuścić przez maszynkę ser ziemniaki i margarynę kładąc po trochu aby się składniki pomieszały ze sobą przy mieleniu

3

mieszaninę tę kłaść po trochu do utartych żółtek i starannie mieszać

4

dodać dobrze ubitą pianę rodzynki skórkę pomarańczy i wymieszać

5

formę wysmarować tłuszczem wysypać bułką tartą

6

wyłożyć na nią masę i piec pół godziny aż się zarumieni

7

gdy sernik przestygnie ale będzie jeszcze ciepły wyjąć z formy

8

kroić po kilku godzinach gdy będzie zimny

9

sernik jest delikatny i miękki

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły