Example thumb
0

Składniki

0.75 Kilograma
ser biały
1 Szczypta
tłuszcz
1 Szczypta
rodzynki
0 Szczypt
bułka tarta
2 Szklanki
cukier
5 Sztuk
jaja kurze całe
3 Sztuki
ziemniaki ugotowane
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
0.75 Sztuki
margaryna zwykła
0 Sztuk
Kandyzowana skórka pomarańczowa
1 Łyżka
mąka
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. żółtka utrzeć z cukrem i wanilią.
  2. Przepuścić przez maszynkę ser ziemniaki i margarynę kładąc po trochu aby się składniki pomieszały ze sobą przy mieleniu
  3. mieszaninę tę kłaść po trochu do utartych żółtek i starannie mieszać
  4. dodać dobrze ubitą pianę rodzynki skórkę pomarańczy i wymieszać
  5. formę wysmarować tłuszczem wysypać bułką tartą
  6. wyłożyć na nią masę i piec pół godziny aż się zarumieni
  7. gdy sernik przestygnie ale będzie jeszcze ciepły wyjąć z formy
  8. kroić po kilku godzinach gdy będzie zimny
  9. sernik jest delikatny i miękki

Opis

Sernik "palce lizać"

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!