Sernik orzechowy
Just Plants
Sernik to doskonały wybór dla miłośników tradycyjnych słodkości. Jest puszysty, kremowy i wyjątkowo smaczny. Idealnie sprawdzi się zarówno na codzienny poczęstunek do kawy lub herbaty, jak i jako ciasto na specjalne okazje lub święta Bożego Narodzenia. Połączenie twarogu sernikowego z roślinnym napojem z orzecha laskowego i migdałami świetnie smakuje zarówno samodzielnie, jak i w towarzystwie bitej śmietany lub ulubionego sosu. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
120
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
20
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Sernik to doskonały wybór dla miłośników tradycyjnych słodkości. Jest puszysty, kremowy i wyjątkowo smaczny. Idealnie sprawdzi się zarówno na codzienny poczęstunek do kawy lub herbaty, jak i jako ciasto na specjalne okazje lub święta Bożego Narodzenia. Połączenie twarogu sernikowego z roślinnym napojem z orzecha laskowego i migdałami świetnie smakuje zarówno samodzielnie, jak i w towarzystwie bitej śmietany lub ulubionego sosu. Smacznego!
9
Składniki
70 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
200 ml tymbark just plants orzech laskowy
5 szt. jajka kurze
150 g margaryna roślinna do pieczenia
150 g cukier drobny
5 łyżka mąka ziemniaczana
2 łyżka mąka pszenna
1 łyżka cukier wanilinowy
1 kg twaróg sernikowy mielony
1 szt. płatki migdałów
Przygotowanie
Produkty ogrzewamy do temperatury pokojowej. Żółtka ucieramy z cukrem za pomocą miksera i łączymy z miękkim masłem, mąką ziemniaczaną, mąką pszenną i cukrem waniliowym.
Dodajemy stopniowo ser i Tymbark Just Plants orzech laskowy. Delikatnie mieszamy do połączenia składników.
Białka ubijamy na sztywną pianę i ponownie łączymy z powstałą uprzednio masą serową.
Pieczemy w 190 stopniach (gór-dół) przez 35-45 minut.
Kiedy sernik będzie upieczony, pozostawiamy go na około 15 minut do wystygnięcia w piekarniku.
Gotowy sernik dekorujemy płatkami migdałowymi.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
120
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
20
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.