Sernik orzechowy

Just Plants
Sernik orzechowy

0

0 / 0

Sernik to doskonały wybór dla miłośników tradycyjnych słodkości. Jest puszysty, kremowy i wyjątkowo smaczny. Idealnie sprawdzi się zarówno na codzienny poczęstunek do kawy lub herbaty, jak i jako ciasto na specjalne okazje lub święta Bożego Narodzenia. Połączenie twarogu sernikowego z roślinnym napojem z orzecha laskowego i migdałami świetnie smakuje zarówno samodzielnie, jak i w towarzystwie bitej śmietany lub ulubionego sosu. Smacznego!

9

Składniki

70 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

200 ml tymbark just plants orzech laskowy

5 szt. jajka kurze

150 g margaryna roślinna do pieczenia

150 g cukier drobny

5 łyżka mąka ziemniaczana

2 łyżka mąka pszenna

1 łyżka cukier wanilinowy

1 kg twaróg sernikowy mielony

1 szt. płatki migdałów

Przygotowanie


1

Produkty ogrzewamy do temperatury pokojowej. Żółtka ucieramy z cukrem za pomocą miksera i łączymy z miękkim masłem, mąką ziemniaczaną, mąką pszenną i cukrem waniliowym.

2

Dodajemy stopniowo ser i Tymbark Just Plants orzech laskowy. Delikatnie mieszamy do połączenia składników.

3

Białka ubijamy na sztywną pianę i ponownie łączymy z powstałą uprzednio masą serową.

4

Pieczemy w 190 stopniach (gór-dół) przez 35-45 minut.

5

Kiedy sernik będzie upieczony, pozostawiamy go na około 15 minut do wystygnięcia w piekarniku.

6

Gotowy sernik dekorujemy płatkami migdałowymi.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

120

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

20

gram

Tłuszcze

3

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły