Sernik nowojorski

Just Plants
Sernik nowojorski

1

0 / 0

Sernik nowojorski to klasyka wśród deserów, który zadowoli każdego miłośnika kremowych ciast. Jest delikatny, aksamitny i ma idealnie wyważony smak. Sekretem jego idealnej konsystencji jest pieczenie w kąpieli wodnej, które zapobiega pękaniu i sprawia, że masa serowa pozostaje wilgotna i kremowa. Gotowy sernik sprawdzi się na eleganckie przyjęcie, święta, rodzinny obiad czy chwilę relaksu z filiżanką kawy. Życzymy smacznego!

9

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

200 ml tymbark just plants orzech laskowy

160 g ciastka owsiane

70 g masło

1400 g serek philadelphia śmietankowy

250 g cukier

4 szt. jaja

70 g mąka

Polewa

1 opak. serek mascarpone

3 łyżka cukier puder

Przygotowanie


1

Ciasteczka zmiel i połącz z roztopionym masłem. Wyłóż na papier do pieczenia w tortownicy.

2

Podpiecz w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut.

3

Ostudzoną tortownicę owiń kilka razy folią, tak by była szczelna przy kąpieli wodnej.

4

Serek, napój roślinny Tymbark Just Plants Orzech Laskowy, cukier, mąkę i jajka zmiksuj na gładką, puszystą masę.

5

Tortownicę włóż do większego żaroodpornego naczynia, nałóż krem serowy na ciasteczka i zalej dookoła ciepłą wodą.

6

Piecz około 40 minut w temperaturze 180 stopni, następnie zmniejsz do 160 i piecz jeszcze 30 minut.

7

Jeśli chcesz, aby sernik miał jasny wierzch, możesz zakryć go folią aluminiową.

8

Następnie studź około godzinę w uchylonym piekarniku. Chłodny sernik najlepiej włożyć na noc do lodówki.

9

Gotowy sernik możesz polać lukrem lub masą z serka mascarpone połączonego z cukrem pudrem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły