Sernik nowojorski
Just Plants
Sernik nowojorski to klasyka wśród deserów, który zadowoli każdego miłośnika kremowych ciast. Jest delikatny, aksamitny i ma idealnie wyważony smak. Sekretem jego idealnej konsystencji jest pieczenie w kąpieli wodnej, które zapobiega pękaniu i sprawia, że masa serowa pozostaje wilgotna i kremowa. Gotowy sernik sprawdzi się na eleganckie przyjęcie, święta, rodzinny obiad czy chwilę relaksu z filiżanką kawy. Życzymy smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Sernik nowojorski to klasyka wśród deserów, który zadowoli każdego miłośnika kremowych ciast. Jest delikatny, aksamitny i ma idealnie wyważony smak. Sekretem jego idealnej konsystencji jest pieczenie w kąpieli wodnej, które zapobiega pękaniu i sprawia, że masa serowa pozostaje wilgotna i kremowa. Gotowy sernik sprawdzi się na eleganckie przyjęcie, święta, rodzinny obiad czy chwilę relaksu z filiżanką kawy. Życzymy smacznego!
9
Składniki
120 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
200 ml tymbark just plants orzech laskowy
160 g ciastka owsiane
70 g masło
1400 g serek philadelphia śmietankowy
250 g cukier
4 szt. jaja
70 g mąka
Polewa
1 opak. serek mascarpone
3 łyżka cukier puder
Przygotowanie
Ciasteczka zmiel i połącz z roztopionym masłem. Wyłóż na papier do pieczenia w tortownicy.
Podpiecz w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut.
Ostudzoną tortownicę owiń kilka razy folią, tak by była szczelna przy kąpieli wodnej.
Serek, napój roślinny Tymbark Just Plants Orzech Laskowy, cukier, mąkę i jajka zmiksuj na gładką, puszystą masę.
Tortownicę włóż do większego żaroodpornego naczynia, nałóż krem serowy na ciasteczka i zalej dookoła ciepłą wodą.
Piecz około 40 minut w temperaturze 180 stopni, następnie zmniejsz do 160 i piecz jeszcze 30 minut.
Jeśli chcesz, aby sernik miał jasny wierzch, możesz zakryć go folią aluminiową.
Następnie studź około godzinę w uchylonym piekarniku. Chłodny sernik najlepiej włożyć na noc do lodówki.
Gotowy sernik możesz polać lukrem lub masą z serka mascarpone połączonego z cukrem pudrem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.