Sernik na zimno z truskawkowymi sercami Łowicz

MonikaOch
Sernik na zimno z truskawkowymi sercami Łowicz

Średnia 0 / 0

Oceń!

Delikatny puszysty sernik z dodatkiem serduszek truskawkowych Łowicz.

9

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

2 szt. galaretka truskawkowa

1.75 szkl. woda

1 szkl. dżem truskawkowy niskosłodzony łowicz

1 kg serek naturalny

300 śmietanka kremowa 30%

1 szt. cukier waniliowy

6 łyżka cukier puder

3 łyżka żelatyna

9 łyżka woda

Przygotowanie


Na serduszka: Galaretki rozpuścić w wodzie i do gorącej dodać dżem. Wymieszać i przestudzić. Wylać do silikonowych muffinek serduszek i zostawić w lodówce do zastygnięcia.

Krok 1

Gdy się zastygną, wyjąć serduszka i zrobić z nich obwódek w tortownicy .

Krok 2

Żelatynę namoczyć w wodzie i po napęcznieniu podgrzać. Śmietankę ubić.

Ser zmiksować z cukrami, dodać ubitą śmietanę i na końcu wlewać po trochu ciągle miksując żelatynę.

Masę serową wylać na serduszka. Wstawić do lodówki do stężenia najlepiej na całą noc.

Wyjąć z tortownicy i udekorować na wierzchu serduszkiem i listkami mięty. Smacznego!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

290

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

26

gram

Tłuszcze

17

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły