Sernik na zimno z truskawkowymi sercami Łowicz

MonikaOch
Sernik na zimno z truskawkowymi sercami Łowicz

0

0 / 0

Delikatny puszysty sernik z dodatkiem serduszek truskawkowych Łowicz.

9

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

2 szt. galaretka truskawkowa

1.75 szkl. woda

1 szkl. dżem truskawkowy niskosłodzony łowicz

1 kg serek naturalny

300 śmietanka kremowa 30%

1 szt. cukier waniliowy

6 łyżka cukier puder

3 łyżka żelatyna

9 łyżka woda

Przygotowanie


1

Na serduszka: Galaretki rozpuścić w wodzie i do gorącej dodać dżem. Wymieszać i przestudzić. Wylać do silikonowych muffinek serduszek i zostawić w lodówce do zastygnięcia.

2

Gdy się zastygną, wyjąć serduszka i zrobić z nich obwódek w tortownicy .

3

Żelatynę namoczyć w wodzie i po napęcznieniu podgrzać. Śmietankę ubić.

4

Ser zmiksować z cukrami, dodać ubitą śmietanę i na końcu wlewać po trochu ciągle miksując żelatynę.

5

Masę serową wylać na serduszka. Wstawić do lodówki do stężenia najlepiej na całą noc.

6

Wyjąć z tortownicy i udekorować na wierzchu serduszkiem i listkami mięty. Smacznego!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły