0

Składniki

Na serduszka:

1 Szklanka
2 Sztuki
galaretka truskawkowa
1.75 Szklanki
woda

Na sernik:

1 Kilogram
serek naturalny
300 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
6 Łyżek
cukier puder
3 Łyżki
ŻELATYNA
9 Łyżek
woda
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na serduszka: Galaretki rozpuścić w wodzie i do gorącej dodać dżem. Wymieszać i przestudzić. Wylać do silikonowych muffinek serduszek i zostawić w lodówce do zastygnięcia.
  2. Gdy się zastygną, wyjąć serduszka i zrobić z nich obwódek w tortownicy .
  3. Żelatynę namoczyć w wodzie i po napęcznieniu podgrzać. Śmietankę ubić.
  4. Ser zmiksować z cukrami, dodać ubitą śmietanę i na końcu wlewać po trochu ciągle miksując żelatynę.
  5. Masę serową wylać na serduszka. Wstawić do lodówki do stężenia najlepiej na całą noc.
  6. Wyjąć z tortownicy i udekorować na wierzchu serduszkiem i listkami mięty. Smacznego!

Opis

Delikatny puszysty sernik z dodatkiem serduszek truskawkowych Łowicz.

Podobne przepisy

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Kakaowa rolada z musem śmietankowym i sercem w środku

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowa rolada z musem śmietankowym i sercem w środku

Ciasto Biskup

Przepis
Średni Do 2 godz
Ciasto Biskup

Panna cotta

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Panna cotta

Kakaowa Panna Cotta

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kakaowa Panna Cotta

Kakaowe Tiramisu

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowe Tiramisu

Naleśniki z konfiturą truskawkową, bitą śmietaną i prażonym...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki z konfiturą truskawkową, bitą śmietaną i prażonymi migdałami

Wieniec drożdżowy z makiem

Przepis
Trudny Do 3 godz
Wieniec drożdżowy z makiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!