Sernik na zimno z truskawkowymi sercami Łowicz
MonikaOch
0
0 / 0
Delikatny puszysty sernik z dodatkiem serduszek truskawkowych Łowicz.
9
Składniki
120 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
2 szt. galaretka truskawkowa
1.75 szkl. woda
1 szkl. dżem truskawkowy niskosłodzony łowicz
1 kg serek naturalny
300 śmietanka kremowa 30%
1 szt. cukier waniliowy
6 łyżka cukier puder
3 łyżka żelatyna
9 łyżka woda
Przygotowanie
Na serduszka: Galaretki rozpuścić w wodzie i do gorącej dodać dżem. Wymieszać i przestudzić. Wylać do silikonowych muffinek serduszek i zostawić w lodówce do zastygnięcia.
Gdy się zastygną, wyjąć serduszka i zrobić z nich obwódek w tortownicy .
Żelatynę namoczyć w wodzie i po napęcznieniu podgrzać. Śmietankę ubić.
Ser zmiksować z cukrami, dodać ubitą śmietanę i na końcu wlewać po trochu ciągle miksując żelatynę.
Masę serową wylać na serduszka. Wstawić do lodówki do stężenia najlepiej na całą noc.
Wyjąć z tortownicy i udekorować na wierzchu serduszkiem i listkami mięty. Smacznego!