Sernik na zimno z pianką i galaretką

m7
Sernik na zimno z pianką i galaretką

1

4 / 2

na szybko

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

2 szkl. mleko

4 szt. galaretka wiśniowa

1 szt. galaretka agrestowa

2 szt. bita śmietana

2 szt. serek waniliowy

Przygotowanie


1

1 galaretkę wiśniową rozpuszczamy wg przepisu na opakowaniu i wylewamy na spód blaszki. Odstawiamy do stężenia. Drugą galaretkę wiśniową rozpuszczamy w 1 szklance wody, gdy będzie zimna mieszamy z serkami danio i wylewamy na pierwszą warstwę. Odstawiamy do stężenia. Rozpuszczamy galaretkę agrestową w 2 szklankach wody, studzimy, wylewamy na drugą warstwę i odstawiamy do stężenia. Dwie galaretki wiśniowe rozpuszczamy w 2 szklankach wody - studzimy. Śnieżki ubijamy w 2 szklankach mleka, wlewamy zimne galaretki wiśniowe i wylewamy na blaszkę. Wstawiamy do lodówki, po stężeniu ciasto jest gotowe.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły