Sernik na zimno z pianką i galaretką
m7
na szybko
1
4 / 2
na szybko
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
15 porcji
Składniki
2 szkl. mleko
4 szt. galaretka wiśniowa
1 szt. galaretka agrestowa
2 szt. bita śmietana
2 szt. serek waniliowy
Przygotowanie
1 galaretkę wiśniową rozpuszczamy wg przepisu na opakowaniu i wylewamy na spód blaszki. Odstawiamy do stężenia. Drugą galaretkę wiśniową rozpuszczamy w 1 szklance wody, gdy będzie zimna mieszamy z serkami danio i wylewamy na pierwszą warstwę. Odstawiamy do stężenia. Rozpuszczamy galaretkę agrestową w 2 szklankach wody, studzimy, wylewamy na drugą warstwę i odstawiamy do stężenia. Dwie galaretki wiśniowe rozpuszczamy w 2 szklankach wody - studzimy. Śnieżki ubijamy w 2 szklankach mleka, wlewamy zimne galaretki wiśniowe i wylewamy na blaszkę. Wstawiamy do lodówki, po stężeniu ciasto jest gotowe.