Sernik na zimno z kolorowymi galaretkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sernik na zimno z kolorowymi galaretkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977381726.jpeg&w=3840&q=75)
sernik na zimno z kolorowymi galaretkami
0
0 / 0
sernik na zimno z kolorowymi galaretkami
11
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
8 łyżecz. żelatyna
2 szkl. woda
0.25 szkl. orzechy włoskie
0.25 szkl. rodzynki
1 szkl. cukier puder
0.75 szkl. woda
3 szt. serek homogenizowany
6 szt. galaretka
1 szt. gruszki w syropie
1 szt. owoce
1 szt. cukier waniliowy
Przygotowanie
Poszczególne galaretki przygotować wg przepisu w osobnych naczyniach,
zmniejszając jednak podaną w przepisie ilość wody o połowę. Żelatynę
zalać zimna wodą i odstawić na 5 minut. Gdy żelatyna napęcznieje,
wlać wrzącą wodę i mieszać do momentu całkowitego rozpuszczenia się
żelatyny (w razie potrzeby można ją podgrzać). Odstawić do ostudzenia.
Serki przełożyć do naczynia, dodać cukier puder, i cukier waniliowy,
miksować ok. 10 minut, dodając wystudzoną żelatynę. Masę serową
podzielić na 3 równe części i do każdej z nich dodać poszczególne
składniki: do pierwszej gruszki, do drugiej brzoskwinie, do ostatniej
orzechy i rodzynki i każdą osobno delikatnie wymieszać. Do głębokiego
naczynia wykładać kolejno warstwy: masę serową z gruszkami, jedną z
galaretek i do lodówki, czekając aż stężeje, potem na to drugą masę z
drugą galaretką i znów do lodówki, i potem trzecią . Całość
wstawić do lodówki.