Sernik na zimno z kolorowymi galaretkami

m7
Sernik na zimno z kolorowymi galaretkami

0

0 / 0

sernik na zimno z kolorowymi galaretkami

11

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

8 łyżecz. żelatyna

2 szkl. woda

0.25 szkl. orzechy włoskie

0.25 szkl. rodzynki

1 szkl. cukier puder

0.75 szkl. woda

3 szt. serek homogenizowany

6 szt. galaretka

1 szt. gruszki w syropie

1 szt. owoce

1 szt. cukier waniliowy

Przygotowanie


1

Poszczególne galaretki przygotować wg przepisu w osobnych naczyniach,

2

zmniejszając jednak podaną w przepisie ilość wody o połowę. Żelatynę

3

zalać zimna wodą i odstawić na 5 minut. Gdy żelatyna napęcznieje,

4

wlać wrzącą wodę i mieszać do momentu całkowitego rozpuszczenia się

5

żelatyny (w razie potrzeby można ją podgrzać). Odstawić do ostudzenia.

6

Serki przełożyć do naczynia, dodać cukier puder, i cukier waniliowy,

7

miksować ok. 10 minut, dodając wystudzoną żelatynę. Masę serową

8

podzielić na 3 równe części i do każdej z nich dodać poszczególne

9

składniki: do pierwszej gruszki, do drugiej brzoskwinie, do ostatniej

10

orzechy i rodzynki i każdą osobno delikatnie wymieszać. Do głębokiego

11

naczynia wykładać kolejno warstwy: masę serową z gruszkami, jedną z

12

galaretek i do lodówki, czekając aż stężeje, potem na to drugą masę z

13

drugą galaretką i znów do lodówki, i potem trzecią . Całość

14

wstawić do lodówki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

152

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

24

gram

Tłuszcze

4

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły