Sernik na zimno z ananasem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sernik na zimno z ananasem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974316476.jpeg&w=3840&q=75)
Sernik na zimno bez pieczenia to idealny deser na letnie spotkania z najbliższymi. Nieskomplikowany przepis wykonasz bez najmniejszego problemu.
0
0 / 0
Sernik na zimno bez pieczenia to idealny deser na letnie spotkania z najbliższymi. Nieskomplikowany przepis wykonasz bez najmniejszego problemu.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
15 porcji
Składniki
20 szt. biszkopty
1 szt. galaretka truskawkowa
10 szt. ananas plastry w syropie
1 łyżka żelatyna
2 łyżka cukier puder
75 dag. serek homogenizowany
Przygotowanie
Tortownicę wyłożyć folią aluminiową. Na spodzie ułożyć okrągłe biszkopty (można zamiast nich użyć cienkiego biszkoptu).
Serki homogenizowane przełożyć do miski i zmiksować z cukrem pudrem oraz rozpuszczoną w 6 łyżkach ciepłej wody żelatyną.
Masę wyłożyć na biszkopty i odstawić na 30-40 minut w chłodne miejsce. W tym czasie ananasy wyjąć z zalewy i odsączyć.
Galaretkę zaś rozpuścić w 1-1,5 szklance wody. Na lekko stężałą masę wyłożyć plastry ananasa i zalać galaretką.
Sernik odstawić do całkowitego stężenia.