Sernik na zimno na orzechowym spodzie
m7
Sernik na zimno na orzechowym spodzie z ananasem i galaretką jest idealnym deserem na upały - lekki i delikatny. Dzięki połączeniu orzechów i aksamitnej masy serowej, ciasto smakuje wybornie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
662
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
45
gram
Tłuszcze
50
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Sernik na zimno na orzechowym spodzie z ananasem i galaretką jest idealnym deserem na upały - lekki i delikatny. Dzięki połączeniu orzechów i aksamitnej masy serowej, ciasto smakuje wybornie.
11
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
150 g cukier puder
150 g masło
600 g ser na sernik
100 g masło
200 g herbatniki czekoladowe
0.25 szkl. śmietana
0.50 szkl. orzechy mielone
1 szt. galaretka malinowa
1 szt. cukier waniliowy
0.50 szt. ananas plastry w syropie
1 łyżka syrop malinowy
Przygotowanie
Herbatniki pokruszyć, dodać orzechy i utrzeć z masłem.
Ciastem wylepić tortownice. Ser połączyć z masłem oraz cukrem pudrem i waniliowym, dodać śmietanę. Wymieszać.
Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody i ostudzić.
Wlać masę serową do tortownicy na spód orzechowy i schłodzić.
Ułożyć na wierzchu ciasta pokrojone na kawałki ananasy.
Następnie małymi porcjami wlewać ostudzoną galaretkę.
Podawać z syropem malinowym.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
662
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
45
gram
Tłuszcze
50
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.