Sernik na zimno na orzechowym spodzie

m7
Sernik na zimno na orzechowym spodzie

Średnia 0 / 0

Oceń!

Sernik na zimno na orzechowym spodzie z ananasem i galaretką jest idealnym deserem na upały - lekki i delikatny. Dzięki połączeniu orzechów i aksamitnej masy serowej, ciasto smakuje wybornie.

11

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

150 g cukier puder

150 g masło

600 g ser na sernik

100 g masło

200 g herbatniki czekoladowe

0.25 szkl. śmietana

0.50 szkl. orzechy mielone

1 szt. galaretka malinowa

1 szt. cukier waniliowy

0.50 szt. ananas plastry w syropie

1 łyżka syrop malinowy

Przygotowanie


Herbatniki pokruszyć, dodać orzechy i utrzeć z masłem.

Ciastem wylepić tortownice. Ser połączyć z masłem oraz cukrem pudrem i waniliowym, dodać śmietanę. Wymieszać.

Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody i ostudzić.

Wlać masę serową do tortownicy na spód orzechowy i schłodzić.

Ułożyć na wierzchu ciasta pokrojone na kawałki ananasy.

Następnie małymi porcjami wlewać ostudzoną galaretkę.

Podawać z syropem malinowym.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

662

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

45

gram

Tłuszcze

50

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły