Sernik na zimno na orzechowym spodzie

m7
Sernik na zimno na orzechowym spodzie

0

0 / 0

Sernik na zimno na orzechowym spodzie z ananasem i galaretką jest idealnym deserem na upały - lekki i delikatny. Dzięki połączeniu orzechów i aksamitnej masy serowej, ciasto smakuje wybornie.

11

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

150 g cukier puder

150 g masło

600 g ser na sernik

100 g masło

200 g herbatniki czekoladowe

0.25 szkl. śmietana

0.50 szkl. orzechy mielone

1 szt. galaretka malinowa

1 szt. cukier waniliowy

0.50 szt. ananas plastry w syropie

1 łyżka syrop malinowy

Przygotowanie


1

Herbatniki pokruszyć, dodać orzechy i utrzeć z masłem.

2

Ciastem wylepić tortownice. Ser połączyć z masłem oraz cukrem pudrem i waniliowym, dodać śmietanę. Wymieszać.

3

Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody i ostudzić.

4

Wlać masę serową do tortownicy na spód orzechowy i schłodzić.

5

Ułożyć na wierzchu ciasta pokrojone na kawałki ananasy.

6

Następnie małymi porcjami wlewać ostudzoną galaretkę.

7

Podawać z syropem malinowym.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

662

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

45

gram

Tłuszcze

50

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły