Sernik na zimno na orzechowym spodzie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sernik na zimno na orzechowym spodzie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F3137-1702057673240.jpeg&w=3840&q=75)
Sernik na zimno na orzechowym spodzie z ananasem i galaretką jest idealnym deserem na upały - lekki i delikatny. Dzięki połączeniu orzechów i aksamitnej masy serowej, ciasto smakuje wybornie.
0
0 / 0
Sernik na zimno na orzechowym spodzie z ananasem i galaretką jest idealnym deserem na upały - lekki i delikatny. Dzięki połączeniu orzechów i aksamitnej masy serowej, ciasto smakuje wybornie.
11
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
150 g cukier puder
150 g masło
600 g ser na sernik
100 g masło
200 g herbatniki czekoladowe
0.25 szkl. śmietana
0.50 szkl. orzechy mielone
1 szt. galaretka malinowa
1 szt. cukier waniliowy
0.50 szt. ananas plastry w syropie
1 łyżka syrop malinowy
Przygotowanie
Herbatniki pokruszyć, dodać orzechy i utrzeć z masłem.
Ciastem wylepić tortownice. Ser połączyć z masłem oraz cukrem pudrem i waniliowym, dodać śmietanę. Wymieszać.
Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody i ostudzić.
Wlać masę serową do tortownicy na spód orzechowy i schłodzić.
Ułożyć na wierzchu ciasta pokrojone na kawałki ananasy.
Następnie małymi porcjami wlewać ostudzoną galaretkę.
Podawać z syropem malinowym.