Sernik na zimno

m7
Sernik na zimno

1

0 / 0

Lubię eksperymentować i zawsze wychodzi mi coś dobrego.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

0.50 kg owoce

2 opak. serek homogenizowany

1 szt. galaretka owocowa

1 szt. biszkopty

1 łyżka żelatyna

4 łyżka woda

Przygotowanie


1

Biszkopty ułożyć na spodzie okrągłej blachy. Żelatynę rozpuścić w wodzie, a następnie wymieszać ją dokładnie z serkiem homogenizowanym i wlać do okrągłej formy. Formę wstawiamy do lodówki, do czasu stężenia serka.

2

Owoce ułożyć na stężałym serku homogenizowanym a następnie zalać tężejącą galaretką.

3

Wstawić do lodówki do czasu całkowitego stężenia galaretki na owocach.

4

Galaretkę przyrządzić według opakowania i odstawić do stężenia.

5

Międzyczasie przygotować owoce - mogą być z kompotu - należy je odcedzić; mrożone - trochę odtajać, lub świeże - umyć jeśli trzeba.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły