1

Składniki

0.5 Kilograma
Owoce
2 Opakowania
SEREK HOMOGENIZOWANY
1 Sztuka
Galaretka owocowa
1 Sztuka
biszkopty
1 Łyżka
ŻELATYNA
4 Łyżki
woda
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Biszkopty ułożyć na spodzie okrągłej blachy. Żelatynę rozpuścić w wodzie, a następnie wymieszać ją dokładnie z serkiem homogenizowanym i wlać do okrągłej formy. Formę wstawiamy do lodówki, do czasu stężenia serka.
  2. Owoce ułożyć na stężałym serku homogenizowanym a następnie zalać tężejącą galaretką.
  3. Wstawić do lodówki do czasu całkowitego stężenia galaretki na owocach.
  4. Galaretkę przyrządzić według opakowania i odstawić do stężenia.
  5. Międzyczasie przygotować owoce - mogą być z kompotu - należy je odcedzić; mrożone - trochę odtajać, lub świeże - umyć jeśli trzeba.

Opis

Lubię eksperymentować i zawsze wychodzi mi coś dobrego.

Podobne przepisy

Kakaowa Panna Cotta

Łatwy Do 40 min
Kakaowa Panna Cotta

Kakaowe Tiramisu

Łatwy Do 1 godz
Kakaowe Tiramisu

Musiki na bazie Czekodżemu Śliwkowego Łowicz

Łatwy Do 1,5 godz
Musiki na bazie Czekodżemu Śliwkowego Łowicz

Panna cotta

Łatwy Ponad 3 godz
Panna cotta

Tort Mus z Czekodżemem Wiśniowym Łowicz oraz mini gruszkami ...

Średni Ponad 3 godz
Tort Mus z Czekodżemem Wiśniowym Łowicz oraz mini gruszkami ...

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Chleb kakaowy

Łatwy Do 3 godz
Chleb kakaowy

Churrosy Kakaowe

Średni Do 3 godz
Churrosy Kakaowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!