Sernik na zimno
m7
Lubię eksperymentować i zawsze wychodzi mi coś dobrego.
1
0 / 0
Lubię eksperymentować i zawsze wychodzi mi coś dobrego.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
0.50 kg owoce
2 opak. serek homogenizowany
1 szt. galaretka owocowa
1 szt. biszkopty
1 łyżka żelatyna
4 łyżka woda
Przygotowanie
Biszkopty ułożyć na spodzie okrągłej blachy. Żelatynę rozpuścić w wodzie, a następnie wymieszać ją dokładnie z serkiem homogenizowanym i wlać do okrągłej formy. Formę wstawiamy do lodówki, do czasu stężenia serka.
Owoce ułożyć na stężałym serku homogenizowanym a następnie zalać tężejącą galaretką.
Wstawić do lodówki do czasu całkowitego stężenia galaretki na owocach.
Galaretkę przyrządzić według opakowania i odstawić do stężenia.
Międzyczasie przygotować owoce - mogą być z kompotu - należy je odcedzić; mrożone - trochę odtajać, lub świeże - umyć jeśli trzeba.