Sernik na zimno

m7
Sernik na zimno

1

0 / 0

Zrobić coś z niczego to jest wyczyn .Zrobic coś pysznego to mistrzostwo świata.

13

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


25 porcji

Składniki

1 kg ser biały

1 łyżecz. proszek do pieczenia

125 g margaryna zwykła

1 szkl. mąka pszenna tortowa

2 szkl. cukier puder

3 szt. jaja kurze całe

2 szt. żółtko jaja kurzego

1 szt. cukier waniliowy

1 szt. galaretka pomarańczowa

2 szt. galaretki truskawkowe

6 łyżka olej

45 dag. truskawki

0.50 szkl. cukier

Przygotowanie


1

Z 3 jaj ,1 szklanki mąki ,pół szklanki cukru ,6 łyżek oleju i łyżeczki proszku do pieczenia pieczemy w tortownicy biszkopt w 160* C przez 25-30 minut.

2

Po upieczeniu ścinamy wierzch i wyrównujemy .

3

Margarynę(125g) z cukrem pudrem(2 szklanki) ucieramy ,dodajemy 2 żółtka i cukier waniliowy i powoli dodajemy ser(1 kg trzykrotnie mielonego ) .

4

Galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szklanki wody ,studzimy i gdy będzie zimna dodajemy do masy serowej.wrzucamy około 10 truskawek,jeśli mamy świeże to rozdrabniamy je blenderem.

5

Wykładamy na przygotowany spód biszkoptowy ,wyrównujemy łyżką .

6

Dwie galaretki truskawkowe przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu.Studzimy i czekamy aż trochę stężeje.

7

W tym czasie ozdabiamy sernik połówkami truskawek(40 dag) i plasterkami 1 pomarańczy.Zalewamy galaretką i chłodzimy w lodówce przez 4-5 godzin.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły