Sernik na ciemnym spodzie.

m7
Sernik na ciemnym spodzie.

1

0 / 0

Serniczków chyba zbytnio nie trzeba zachwalać ,smakują pod każdą postacią.Pychotka!

14

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

1 kg twaróg półtłusty

1 łyżecz. proszek do pieczenia

2 łyżecz. cukier waniliowy

1 kostka margaryna mleczna

1.50 szkl. mąka pszenna tortowa

0.50 szkl. cukier

1 szkl. cukier

1 szt. żółtko jaja kurzego

4 szt. jaja kurze całe

1 szt. budyń śmietankowy

1 szt. budyń waniliowy

1.50 łyżka kakao decomorreno

3 łyżka rodzynki suszone

12 dag. margaryna mleczna

Przygotowanie


1

Ze składników przeznaczonych na ciasto zagniatamy tak jak kruche.

2

dzielimy na 2 części jedną większą.

3

zawijamy w folie aluminiową i wkładamy do lodówki na 1 godzinę.

4

ser mielimy dwukrotnie przez maszynkę.

5

margarynę ucieramy z cukrem na pulchną masę,następnie dodajemy stopniowo żółtka.

6

gdy całość się połączy ,dodajemy po łyżce sera i budyni.

7

na koniec dodajemy pianę z białek lekko mieszając z masą serową.

8

dodajemy rodzynki i całość mieszamy.

9

blaszkę smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą.

10

większe ciasto trzemy na pazurki,wylewamy masę serową i na wierzch trzemy mniejszą porcję ciasta.

11

piec około 60 minut w 180 stopniach.

12

po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

533

kcal

Białka

21

gram

Węglowodany

49

gram

Tłuszcze

28

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły