Sernik na ciemnym spodzie.
m7
Serniczków chyba zbytnio nie trzeba zachwalać ,smakują pod każdą postacią.Pychotka!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
533
kcal
Białka
21
gram
Węglowodany
49
gram
Tłuszcze
28
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Serniczków chyba zbytnio nie trzeba zachwalać ,smakują pod każdą postacią.Pychotka!
14
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
1 kg twaróg półtłusty
1 łyżecz. proszek do pieczenia
2 łyżecz. cukier waniliowy
1 kostka margaryna mleczna
1.50 szkl. mąka pszenna tortowa
0.50 szkl. cukier
1 szkl. cukier
1 szt. żółtko jaja kurzego
4 szt. jaja kurze całe
1 szt. budyń śmietankowy
1 szt. budyń waniliowy
1.50 łyżka kakao decomorreno
3 łyżka rodzynki suszone
12 dag. margaryna mleczna
Przygotowanie
Ze składników przeznaczonych na ciasto zagniatamy tak jak kruche.
dzielimy na 2 części jedną większą.
zawijamy w folie aluminiową i wkładamy do lodówki na 1 godzinę.
ser mielimy dwukrotnie przez maszynkę.
margarynę ucieramy z cukrem na pulchną masę,następnie dodajemy stopniowo żółtka.
gdy całość się połączy ,dodajemy po łyżce sera i budyni.
na koniec dodajemy pianę z białek lekko mieszając z masą serową.
dodajemy rodzynki i całość mieszamy.
blaszkę smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą.
większe ciasto trzemy na pazurki,wylewamy masę serową i na wierzch trzemy mniejszą porcję ciasta.
piec około 60 minut w 180 stopniach.
po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
533
kcal
Białka
21
gram
Węglowodany
49
gram
Tłuszcze
28
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.