Sernik na ciemnym spodzie.
m7
1
0 / 0
Serniczków chyba zbytnio nie trzeba zachwalać ,smakują pod każdą postacią.Pychotka!
14
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
1 kg twaróg półtłusty
1 łyżeczka proszek do pieczenia
2 łyżeczka cukier waniliowy
1 kost. margaryna mleczna
1.50 szkl. mąka pszenna tortowa
0.50 szkl. cukier
1 szkl. cukier
1 szt. żółtko jaja kurzego
4 szt. jaja kurze całe
1 szt. budyń śmietankowy
1 szt. budyń waniliowy
1.50 łyżka kakao decomorreno
3 łyżka rodzynki suszone
12 dek. margaryna mleczna
Przygotowanie
Ze składników przeznaczonych na ciasto zagniatamy tak jak kruche.
dzielimy na 2 części jedną większą.
zawijamy w folie aluminiową i wkładamy do lodówki na 1 godzinę.
ser mielimy dwukrotnie przez maszynkę.
margarynę ucieramy z cukrem na pulchną masę,następnie dodajemy stopniowo żółtka.
gdy całość się połączy ,dodajemy po łyżce sera i budyni.
na koniec dodajemy pianę z białek lekko mieszając z masą serową.
dodajemy rodzynki i całość mieszamy.
blaszkę smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą.
większe ciasto trzemy na pazurki,wylewamy masę serową i na wierzch trzemy mniejszą porcję ciasta.
piec około 60 minut w 180 stopniach.
po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem.